Gazpacho is een bekende koude Spaanse groentesoep. Een heerlijk voorafje, tapas of tussendoortje op een zomerse dag en lekker verkoelend! Bij deze groene gazpacho gebruik ik avocado in plaats van tomaten. Wat een meer romige gazpacho geeft, maar nog steeds met een verfrissende smaak!

Wat is gazpacho soep?

Gazpacho is een bekende koude Spaanse groentesoep. Een heerlijk voorafje, tapas of tussendoortje op een zomerse dag en lekker verkoelend! Bij deze groene gazpacho gebruik ik avocado in plaats van tomaten. Wat een meer romige gazpacho geeft, maar nog steeds met een verfrissende smaak! Gazpacho is een heel bekend koude groentesoep die vaak als tapas wordt geserveerd. Je pureert namelijk rauwe groenten die vervolgens in de koelkast gekoeld wordt. Heerlijk verkoelend en hartig op een warme zomerse dag.

Nog meer zomerse soepen

Deze (gekoelde) soep doet het heel goed op zomerse warme dagen. Bij de traditionele variant voor rode gazpacho gebruik je echter tomaten als basis. Maar deze groene gazpacho met avocado is daardoor juist romiger en superlekker als variatierecept voor de normale gazpacho! Ook lekker: deze oranje gazpacho met geroosterde ui en paprika die onze Nanda maakte. Maar deze rode bietensoep met kokos en sinaasappel is ook een absolute aanrader als zomerse soep!


Recept video: Groene gazpacho maken

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Gazpacho met avocado

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Gazpacho is een bekende koude Spaanse groentesoep. Een heerlijk voorafje, tapas of tussendoortje op een zomerse dag en lekker verkoelend! Bij deze groene gazpacho gebruik ik avocado in plaats van tomaten. Wat een meer romige gazpacho geeft, maar nog steeds met een verfrissende smaak!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Total Time: 15 minuten + koelen
  • Yield: 46 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Spaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 sjalotje
  • 12 teentjes knoflook
  • 1 groene Spaanse peper
  • 1 gele (of groene) paprika
  • 1 komkommer
  • 2 grote rijpe avocado’s
  • 2 takjes verse peterselie
  • 12 el vers geperst citroensap
  • snufje zout
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • optioneel: (groene) tabasco

Extra:

  • Keukenmachine (foodprocessor)
  • koelkast

Instructions

  1. Pel het sjalotje, snijd overlangs door en snijd in dunne halve ringen. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Snijd het steeltje van de Spaanse peper en rol heen en weer tussen je handen. Verwijder de zaadjes.
  2. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokken.  Stop de ui, knoflook, paprika en komkommer in de foodprocessor en laat alvast draaien gedurende een paar minuten.
  3. Snijd de citroen doormidden en pers deze uit. Ondertussen lepel je ook de avocado’s uit.
  4. Was de (punt)paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook.
  5. Voeg dan de avocado toe en breng de groene gazpacho op smaak met het citroensap, peterselie blaadjes, peper & zout. Je kunt eventueel een scheutje water toevoegen om hem wat dunner te maken, dit is persoonlijk.
  6. Proef altijd even of je gazpacho helemaal op smaak is. Voeg wat meer zout toe om hartig te maken, en wat meer citroensap voor een frisser accent. Eventueel een paar druppels (groene) tabasco voor wat meer pit.
  7. Laat de gazpacho vervolgens afgedekt en minstens 2 uur koelen in de koelkast. Schep daarna in (amuse) glaasjes of kommetjes. Garneer met een extra peterselie blaadje en/of plakje (mini) komkommer.

Buon Apetito!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze groene gazpacho met avocado wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

1 dag ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

2 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

4 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

5 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago