Het is zomer! En hoe beter dan dat te vieren met een zomerse borrelplank?! Ook al laat het weer soms wat te wensen over, met deze salamiroos maak je van elke borrel een feestje! Ik laat je zien hoe je deze heel eenvoudig zelf maakt. Ga jij dit weekend ook genieten van een borrelplank met salami roos?

Een roos van salami of cervelaat maken

Op TikTok kom je af en toe leuke recept inspiratie tegen. De afgelopen maanden zag ik de ‘Salami Rose’ meerdere malen voorbij komen en besloot deze thuis ook te gaan maken. Je hebt hier simpelweg een klein wijnglas voor benodigd en een beetje geduld met het omvouwen van de plakken salami of cervelaat. Maar dan is het resultaat ook echt prachtig voor op je borrelplank. Check hieronder het recept of bekijk de korte video op ons Instagram kanaal! Heb jij deze salami roos al gespot?

Nog meer borrelplanken samenstellen

Ik begrijp het helemaal als je direct aan de slag wilt gaan met het maken van deze borrelplank met salami roos. Maar wij hebben op de website nog meer lekkere recepten voor het samenstellen van borrelplanken! Maak bijvoorbeeld ook deze Italiaanse borrelplank met bruschetta, tonijnsalade en mozzarella! De afgelopen jaren is Tel Aviv food zeer populair geworden dus neem ook even een kijkje bij deze borrelplank Tel Aviv style! Wil je meer te weten komen over hou je het perfecte kaasplankje samenstelt, dan hebben we uiteraard ook een handige tutorial voor je geschreven. Check hier maar liefst 8x borrelplank recepten op een rijtje! Enjoy!

Benieuwd hoe je de video voor zelf salami rozen maken er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!


Print

Recept: Borrelplank met salami roos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

In Italie eet je vaak anti pasti voorafgaande het diner. Zie het als een aperitief met vleeswaren of zelfs een stukje kaas, eventueel aangevuld met noten, fruit en crackers of broodsticks. Op TikTok is deze zomer het maken van een salami roos een ware trend. 

Ingredients

Scale
  • 80 gr plakjes salami (of cervelaat)
  • 100 gr plakjes spianata romana
  • 100 gr gorgonzola
  • 125 gr brie of camembert

Optioneel aanvullen met:

  • verse vijgen
  • takje druiven
  • groene olijven
  • diverse noten, bijvoorbeeld (gezouten) amandelen of walnoten
  • diverse toastjes, bijvoorbeeld soepstengels of Scrocchi (plat, klein)

Extra:

  • (grote) houten borrelplank
  • klein wijnglas

Instructions

  1. Haal de vleeswaren en kaas ongeveer 15 minuten van tevoren uit de koelkast. De kaas kun je direct op de houten plank plaatsen en daar vast op ‘temperatuur’ laten komen.
  2. Gebruik een klein wijnglas voor het maken van de salami rozen, want hoe kleiner de ‘opening’ boven in het glas, hoe beter dit lukt.
  3. Pak een rond plakje salami (of cervelaat) en vouw deze over de rand van het glas (50/50). Pak een volgens plakje en leg deze overlappen en vervolgens ook gevouwen op het reeds geplaatste plakje. Ga zo de gehele rand van het glas af tot je alle plakjes salami hebt gebruikt.
  4. Het kan zijn dat je tegen het einde de plakken al in je hand moet dubbelvouwen om door de nauwe opening heen te steken.
  5. Leg 1 hand over het glas met de salami plakken en keer deze om op de borrelplank. Laat de plakken iets loskomen van het glas en til het glas er uit. Er zal zich een mooie salami roos ontvouwen.
  6. Vul de borrelplank met salami roos nog verder aan met eventueel vers fruit, noten, knapperige broodstengels etc. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Notes

Lust je geen knoflook? Wist je dat ‘cervelaat’ geen knoflook bevat maar wel het meeste overeenkomt met salami? Dit is een prima vervanger dus!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf aan de slag wilt gaan met maken van een borrelplank met salami roos.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago