Print

Recept: Gazpacho met avocado

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Gazpacho is een bekende koude Spaanse groentesoep. Een heerlijk voorafje, tapas of tussendoortje op een zomerse dag en lekker verkoelend! Bij deze groene gazpacho gebruik ik avocado in plaats van tomaten. Wat een meer romige gazpacho geeft, maar nog steeds met een verfrissende smaak!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Total Time: 15 minuten + koelen
  • Yield: 4-6 personen 1x
  • Category: Soepen
  • Cuisine: Spaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 1 sjalotje
  • 12 teentjes knoflook
  • 1 groene Spaanse peper
  • 1 gele (of groene) paprika
  • 1 komkommer
  • 2 grote rijpe avocado’s
  • 2 takjes verse peterselie
  • 12 el vers geperst citroensap
  • snufje zout
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper
  • optioneel: (groene) tabasco

Extra:

  • Keukenmachine (foodprocessor)
  • koelkast

Instructions

  1. Pel het sjalotje, snijd overlangs door en snijd in dunne halve ringen. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Snijd het steeltje van de Spaanse peper en rol heen en weer tussen je handen. Verwijder de zaadjes.
  2. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokken.  Stop de ui, knoflook, paprika en komkommer in de foodprocessor en laat alvast draaien gedurende een paar minuten.
  3. Snijd de citroen doormidden en pers deze uit. Ondertussen lepel je ook de avocado’s uit. 
  4. Was de (punt)paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook.
  5. Voeg dan de avocado toe en breng de groene gazpacho op smaak met het citroensap, peterselie blaadjes, peper & zout. Je kunt eventueel een scheutje water toevoegen om hem wat dunner te maken, dit is persoonlijk.
  6. Proef altijd even of je gazpacho helemaal op smaak is. Voeg wat meer zout toe om hartig te maken, en wat meer citroensap voor een frisser accent. Eventueel een paar druppels (groene) tabasco voor wat meer pit. 
  7. Laat de gazpacho vervolgens afgedekt en minstens 2 uur koelen in de koelkast. Schep daarna in (amuse) glaasjes of kommetjes. Garneer met een extra peterselie blaadje en/of plakje (mini) komkommer.

Buon Apetito!