Een hartige taart is altijd een lekker idee, vooral om restjes groente in te verwerken. Maar de deegkorst past natuurlijk niet in een low carb dieet. Daarom maakte ik vandaag deze frittata met asperges en paddestoelen.
Het is dus een deegloze quiche en het zijn met name de eieren die vulling geven aan deze Frittata met asperges en paddestoelen. Dat betekent dus een stuk minder calorieën en een inhoud boordevol proteine en vetten. Glutenvrij, Low carb en uit te breiden met allerlei groenten en zelf stukjes (vooraf gebakken) kip of vlees.
Deze frittata met asperges past dus goed in een eiwit- of Low Carb dieet en is bovendien geschikt voor mensen met een gluten allergie. Je kunt werkelijk elke denkbare groente verwerken in een quiche, dus ook de kliekjes van de afgelopen week. Let op! bak een frittata nóóit in een springvorm, maar enkel een ovenschaal, of kleine ramequin vormpjes omdat anders je vulling er tussen de rand uit loopt. Ik zet mijn kleine ovenschaal (of ramequin vormpjes) ook nog eens in een grotere schaal met water, waardoor de frittata ook niet te ‘droog’ wordt.
P.S. Voor een vegetarische variant van deze frittata met asperges, kun je de spekjes gerust achterwege laten! Check hier nog veel meer lekkere asperge recepten op een rijtje! Ook lekker deze frittata met zeekraal, aardappels en geitenkaas.
Een hartige taart zonder korstdeeg. Deze frittata met asperges en paddestoelen is glutenvrij, eiwitrijk en is een prima lunch of licht diner gerecht.
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Met het einde van de zomervakanties in zicht is het hoog tijd voor wat #BackToSchool…
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…