Wellicht heb je het al gemerkt, maar Starbucks begint steeds beter vertegenwoordigt te worden door heel Nederland. Hoe kan het ook anders, want werkelijk iedereen komt hier graag. Kwamen we deze koffieketen voorheen alleen tegen op Schiphol en een aantal NS stations (dit zijn de License Partners), nu is Starbucks zich ook steeds meer aan het uitbreiden met ‘eigen’ vestigingen binnen Nederland.

In Amsterdam vind je reeds 4 eigen filialen, en nu was, afgelopen maand, als eerste Utrecht aan de beurt. Je vind deze nieuwe Starbucks in de Hollandse Toren op het Vredenburg (in het nieuwbouw gedeelte, naast de Zara).

“De opening van onze eerste eigen vestiging in Utrecht past binnen ons ‘third place’ concept: dat is onze benaming voor de gelegenheden waar onze klanten samenkomen buiten hun woon- of werkomgeving om in een aangename sfeer te genieten van een kop koffie of thee”, zegt Frank Wubben, vice president Continental Europe Retail Stores & Operations Services Starbucks EMEA.

En meneer Wubben heeft groot gelijk! Ik zal er géén geheim van maken, maar sinds de opening kom ik er geregeld als ik in het centrum ben. Het is dé centrale plek om af te spreken want de bussen stoppen aan de overkant, en de fietsen parkeer je om de hoek. En naast koffie en thee serveren ze hier natuurlijk ook lekkers voor erbij. De cheesecake is er ook geen lang leven beschoren als ik in de buurt ben!!

  De inrichting is precies zoals je van Starbucks gewend bent. De variaties in koffie zijn er eindeloos (melk, slagroom, caramel, chocola, iced, double-shot, soy, lactosefree en ga zo maar door…) Door de locatie is dit een prima plek om af te spreken op het Vredenburg, voor je de stad in gaat. 

  Het is algemeen bekend dat de koffie bij Starbucks nou eenmaal wat aan de prijzige kant is, maar dat komt natuurlijk door alle extra’s die je bij de koffie neemt/krijgt. De uitzondering is de normale kop zwarte koffie (voor slechts 1.90 euro). 

Cijfer:  

Starbucks Utrecht,
Holland Toren 97 (Vredenburg)
www.starbucks.nl        
(Dagelijks geopend van 07:00 – 21:30 uur)

(Bron citaat + foto’s : Out.of.Home Shops)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago