Uien zijn heel het jaar door verkrijgbaar een soep gemaakt van uien kun je dan ook heel het jaar door maken. Dit is in ieder geval een recept voor een heerlijke klassieke Franse uiensoep geserveerd met een kaas crouton, dat is een gebakken stokbroodje met gruyere kaas uit de oven. Bon Appetit!
Dit was letterlijk het eerste gerecht dat ik bestelde van de kaart in Parijs. Dat was in een bistro op Montmartre, vlakbij mijn hotel in de buurt van de Moulin Rouge. We hadden een aantal uren in de auto doorgebracht voor de reis. Om de benen even wakker te schudden beklommen als eerste de heuvelachtige wijk waar de Sacre Coeur kerk staat. Na een prachtige zonsondergang werd het dus slenteren in de kunstenaarswijk en daarna aanschuiven voor uiensoep en borrelplankje met charcuterie. Ik kreeg destijds ook een geroosterd stokbrood plakjes met gruyere kaas (crouton) in mijn soep geserveerd. Dus je kunt begrijpen dat deze in dit recept voor klassieke Franse uiensoep ook niet mag ontbreken natuurlijk. Sindsdien bestel ik deze soep dan ook steevast tijdens een nieuw bezoek Frankrijk of Parijs. Maar ook thuis genieten wij graag van deze lichte soep van gebakken uien en bouillon.
Nu is dit recept voor Franse uiensoep maken heel gemakkelijk en kan iedereen zich hieraan wagen. Maar we hebben nog meer lekkere soep recepten voor jullie op deze website staan hoor! Vindt je het leuk om meer klassieker Franse gerechten te proeven? Dan heb ik hier nog een paar recepten om van te smullen. Wat dacht je van het bekendste Franse stoofvlees gerecht namelijk de Boeuf Bourguignon? Heerlijk met aardappelpuree of stokbrood. Maar deze Ratatouille met dunne plakje aubergine, tomaat en courgette is zeer zeker ook een aanrader! Onze Nanda maakte zelfs leuke brie-taartjes die je overigens ook prima bij je soep kunt serveren. Of pak zelfs helemaal lekker uit door een camembert in brood erbij te maken. Serveer hier dan ook diverse charcuterie bij! Als voorgerecht, lunch of borrelhap doet quiche Lorraine met spekjes en ui het ook altijd heel goed op tafel!
Uien zijn heel het jaar door verkrijgbaar een soep gemaakt van uien kun je dan ook heel het jaar door maken. Dit is in ieder geval een recept voor een heerlijke klassieke Franse uiensoep geserveerd met een kaas crouton, dat is een gebakken stokbroodje met gruyere kaas uit de oven. Bon Appetit!
Voor de kaas croutons:
Bon Appetit!
Groetjes, Betty
TIP voor als je deze soep voor een groter gezelschap maakt of simpelweg de kaas croutons eerder op de dag wilt voorbereiden. Verdeel de dikke plakken stokbrood over een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrooi het brood met de kaas en grill deze gedurende een paar minuten onder de grill tot de kaas gesmolten is. Laat vervolgens op de bakplaat afkoelen buiten de oven. Na het uitscheppen van de soep plaats je dan direct een kaas crouton in elke kom, in de soep en serveer direct.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Franse uiensoep wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
İk zie nergens,wanneer de suiker moet worden toegevoegd