Terwijl ik dit schrijf regent het flink buiten en ik hoor de wind blazen. Het is echt herfst, dus hoog tijd voor een lekker najaarsrecept, zoals deze flammkuchen met pompoen en boerenkool!

Vier de herfst met deze superdeluxe flammkuchen met pompoen en boerenkool. Een vegetarische dunne plaat pizza, rijkelijk belegd met typische smaakmakers voor koude dagen. Het deeg voor flammkuchen kun je heel eenvoudig zelf maken. Of koop een rol kant-en-klare flammkuchen deeg in de supermart (ligt vaak in de buurt van rolletjes croissantdeeg). Wat past beter bij het najaar dan groenten als pompoen en boerenkool? Deze vegetarische flammkuchen met pompoen, boerenkool, geitenkaasbrie en granaatappelpitjes past dan ook perfect bij de herfst toch?

Flammkuchen

Ik ben echt gek op flammkuchen, lekker een semi-gezonde pizza met zo’n dunne, knapperige korst. Je kunt flammkuchendeeg kant en klaar vinden in het koelschap van de supermarkt. Naast deze herfstige flammkuchen met pompoen, plaatste ik eerder het recept van deze traditionele flammkuchen met ui, champignons en spekjes. Maar daarnaast hebben we nog veel meer bijzondere soorten vegetarische pizza;s, maar dan anders op de site staan hoor!

Hulp nodig bij het snijden van de pompoen voor deze flammkuchen? Eerder plaatste Betty deze handige tutorial pompoen snijden, schillen en roosteren. Het roosteren kun je in dat geval achterwege laten voor dit recept.


Print

Recept: Flammkuchen met pompoen en boerenkool

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Vier de herfst met deze superdeluxe flammkuchen met pompoen en boerenkool. Een vegetarische plaat pizza, rijkelijk belegd met typische smaakmakers voor koude dagen. Top af met granaatappelpitten voor een lekker contrast en zoetje!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht

Ingredients

Scale
  • 1 portie flammkuchen deeg (of kant en klaar rol uit de winkel)
  • 50 gram boerenkool,
  • 1/2 flespompoen,
  • 1/2 granaatappel,
  • 100 gram crème fraîche,
  • 1 rol geitenkaasbrie,
  • 2 el. pompoenpitjes,
  • 5 takjes verse tijm,
  • peper en zout.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (200 hete lucht). Breng tevens een pan met water aan de kook.
  2. Schil de pompoen en snij deze in fijne blokjes van 1 bij 1 cm. Kook de pompoenblokjes in 7 minuten lichtgaar in het voorgekookte water. Vervolgens giet je het af en zet nog even apart.
  3. Snij de geitenkaasbrie in dunne plakjes. Klop of schep de pitjes uit de granaatappel.
  4. Rol het flammkuchendeeg uit op het aanrecht op een stuk bakpapier. Verdeel de crème fraîche eroverheen met de bolle kant van een lepel. Vervolgens strooi je de boerenkool erover, gevolgd door de plakjes geitenkaasbrie en pompoenblokjes. Rits de verse tijm van de takjes en strooi dit eroverheen. Als laatste voeg je de pompoenpitjes toe en peper en zout naar eigen smaak.
  5. Plaats de flammkuchen op een ovenrooster voor 15 minuten in het midden van de oven. Zodra de flammkuchen gaar is verdeel je de granaatappelpitjes erover. Klaar om te serveren.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je het recept wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

Recent Posts

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 dag ago

Kruidige Perentaart met yoghurt

Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…

3 dagen ago

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

4 dagen ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

1 week ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago