Vis Recepten

Fish Taco’s met mango en avocado

Het is TACO TUESDAY! Hoog tijd voor een heerlijke doordeweekse maaltijd dus met taco’s!  En gezien het lekkere zomerse weer van de afgelopen maanden, kwamen deze fish taco’s met mango en avocado hier regelmatig voorbij!

Eet eens vaker Fish Taco’s

Voor heerlijke Tex Mex recepten ben je bij ons aan het juiste adres! Wij proberen elke week minstens 1x vis op het menu te zetten en bedachten daarbij dus deze Tex Mex Fish Taco’s. Wist ik veel dat ze zo verslavend lekker zijn dat je ze gerust elke week wilt serveren! Lekker nazomeren met een witvis die lekker zacht is, maar wel in een krokant en kruidig jasje. En dan vergezeld van frisse mango, avocado en limoendressing! Andale neem nog een fish taco!

Fans van gebakken of gefrituurde vis nemen ook even een kijkje bij dit recept voor de Engelse klassieker: Fish ‘n Chips maken!

Verschil tussen taco en taco

Hoewel we in Nederland bij het woord ‘taco’ meteen denken aan de krokante schelp van mais, die we graag vullen met bijv. gehakt, mais en bonen. Is een taco in Mexico dus even anders he. Een (soft) taco is simpelweg een benaming voor een kleine (soms mini) tortilla wrap, die je dus vanuit het vuistje eet. Pure streetfood! Vandaar dat ik in dit recept voor fish taco’s ook mini varianten maak, want dat is zo leuk om met elkaar te delen! Ook zo leuk om te delen zijn deze tostadas met pulled jackfruit! Check hier ook een compleet Mexicaans weekmenu om van te genieten!

Print

Recept: Fish Taco’s met mango

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Streetfood taco’s zijn hot! Deze Fish tacos met mango en avocado zijn tevens gevuld met een knapperige en gemarineerde stukjes witvis. Maak kleine taco’s en eet als borrelhapje.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 25 minuten.
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Hoofgerechten met vis
  • Cuisine: Mexicaanse keuken

Ingredients

Scale

Voor 4 personen – 16 stuks streetfood taco’s

  • 8 grote tortilla’s, gemaakt van bloem of maismeel
  • 250300 gram witvis, bijv. kabeljauwfilet
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 0.5 theelepel gemalen peper
  • 0.25 theelepel cayenne peper
  • 0.25 theelepel zout
  • 1 rijpe avocado
  • 1 rijpe mango
  • 80 gram ijsbersla
  • 4 eetlepels yoghurt – of mayonaise – of zure room
  • 2 limoenen
  • verse koriander

Instructions

  1. Steek met een bakring (of glas of kommetje) 2 ronde mini taco’s uit elke tortilla. Zet apart *.
  2. Verwarm de oven voor op 225 graden (200 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Dep de vis goed droog met keukenpapier. Snijd de vis in blokjes van 3 cm en stop in een mengkom. Voeg 2 eetlepels olijfolie met de gedroogde kruiden: paprika, komijn, tijm, ui, knoflook, peper en zout toe. meng goed door elkaar. Verspreid de visblokjes over de bakplaat en bak gedurende 8-10 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn
  4. Ondertussen lepel je de avocado’s uit en snijd in kleine blokjes. Besprenkel met het sap van 1 limoen. Maak de mango schoon, verwijder de schil en pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  5. Roer de yogurtmayonaisezure room los met het sap van de tweede limoen. Rasp ook eventueel de schil en verdun de dressing eventueel met nog 1-2 eetlepels water. Roer goed door.
  6. Verwarm de Mini Tortilla’s volgens de instructies. Beleg elke taco met wat ijsbersla en de crispy kabeljauw. Verdeel over elke fish taco wat avocado en mango. Lepel vervolgens wat van de limoendressing over de taco’s en garneer met wat verse koriander.
  7. Deze laatste stap kun je in de keuken voorbereiden, maar je kunt ook alle ingrediënten op tafel zetten zodat ieder voor zich zelf fish taco’s kan beleggen en vullen. Hierna met de vingers een beetje dichtvouwen en je eet fish taco’s zo uit het vuistje!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

* TIP: Gooi de tortilla afsnijdsels en restjes niet weg! Snijd met een mes in grove stukken of driehoekjes. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en grill deze gedurende 10 minuten in een oven op 180 graden. Deze zelfgemaakte tortilla chips zijn heerlijk om te dippen in salsa of guacamole!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze fish tacos met mango wilt maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago