Jullie kennen vast nog wel de Dalgona Koffie trend uit de eerste Corona lockdown? De Koreaanse ijskoffie met romige Coffee Whip is tot op de dag van vandaag nog steeds een favoriet van velen. Ik mixte hem met een heerlijk romige Zuid-Afrikaanse Amarula koffielikeur en moest dit recept voor Ethiopian Coffee Dalgona absoluut met jullie delen. Niet alleen lekker om zo te drinken, maar ook geslaagd als koffie dessert na een maaltijd.
Na het succes van de Espresso Martini die ik laatst al met jullie deelde, heb ik nu nog een soort-van-cocktail met koffie gemaakt! Ik kreeg namelijk een fles Amarula Ethiopian Coffee om uit te proberen en ik maak er geen geheim van dat dit een waanzinnige cremelikeur is. De Marula vruchten groeien aan de rand van het Kruger Park in Zuid-Afrika en de vruchten worden ook graag gegeten door olifanten en andere wilde dieren. Typ in Youtube eens ‘drunk elephants’ in… De likeur is heerlijk romig en boordevol zoete smaken van het Marula fruit. Inmiddels is de likeur in een paar verschillende smaakvariaties uitgebracht en de nieuwste: Amarula Ethiopian Coffee is een hele fijne om te verwerken in een Dalgona Koffie recept of gewoon voor ‘on the rocks’.
De creme likeuren van Amarula hebben jullie al vaker voorbij zien komen op de site. Met de normale variant maak je namelijk deze double chocolate mud cake. Zelfs mijn vader is zeer grote fan van deze chocoladetaart. Maar met Amarula Raspberry & Chocolate maak dit heerlijke roomijs met frambozen klaar. Doordat Amarula een ‘cremelikeur’ is (op basis van room) is het een grote favoriet om te combineren met melk, slagroom en roomijs! Ook lekker: doe een shotje amarula in de blender met een bolletje ijs en scheutje melk en maak er een milkshake van!
Jullie kennen vast nog wel de Dalgona Koffie trend uit de eerste Corona lockdown? De Koreaanse ijskoffie met romige Coffee Whip is tot op de dag van vandaag nog steeds een favoriet van velen. Ik mixte hem met een heerlijk romige Zuid-Afrikaanse Amarula koffielikeur en moest dit recept voor Ethiopian Coffee Dalgona absoluut met jullie delen. Niet alleen lekker om zo te drinken, maar ook geslaagd als koffie dessert na een maaltijd.
Extra:
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Kerst Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit ‘Ethiopian Coffee Dalgona’ recept met Amarula
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze Aziatische portobello met ei op een bedje…
Het is vandaag, 4 april, World Ramen Day. Ja heus, een Internationale feest dag ter…
Bij een Indiase curry mag een stuk platbrood niet ontbreken. Naan is wellicht de bekendste…
De Paasdagen komen er aan, en dan mag een lijstje van hartige Paasrecepten met eieren…
Voor de Meatless Monday van vandaag staat deze vegetarische Korma met kikkererwten op het menu. Het is…
Heb jij af en toe een 'craving' naar pinda's? Of hou je gewoonweg van pure…