Voor een lekkere, gezonde en proteine rijke lunch met goede vetten kan ik je deze ei-wraps met zalm en dille zeker aanraden. De wraps zijn zelfs glutenvrij en maak je gewoonweg zelf in een koekenpan.

Glutenvrije en low carb ei-wraps met zalm

Voor diegenen die er, net als ik, een 8020 lifestyle op nahouden, zijn deze ei-wraps een heerlijke uitkomst om weer even in balans te komen. Deze glutenvrije en low carb ei-wraps met zalm bevatten geen bloem, maar wel lekker veel proteine en gezonde vetten. Combineer met dille en avocado en je zet in een mum van tijd een heerlijk ontbijt of lunch op het tafel. Check hier ook het recept voor ei-wraps met spinazie en kipfilet.

nog meer low carb gerechten

Nu passen eieren altijd perfect in een low carb menu en vind je op deze site nog veel meer low carb gerechten. Probeer bijvoorbeeld ook eens een boerenomelet met ham of spek. Ga voor lekker fluffy wolkenbroodjes of maak zelfs avocado met ei uit de oven. Naast deze ei-wraps met zalm en dille kun je hier dus nog veel meer genieten van low carb recepten.

Print

Recept: Ei-wraps met zalm en dille recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Glutenvrije en low carb ei-wraps voor het ontbijt of lunch

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: ontbijt
  • Cuisine: scandinavische keuken

Ingredients

Scale

Voor de ei-wraps met dille:

  • 3 eieren,
  • 60 gram kwark,
  • 2 theelepels psylium vezels,
  • 1 theelepel lijnzaad,
  • klein handje verse dille,
  • olijfolie.

Topping:

  • 1 kleine avocado,
  • sap van halve citroen,
  • 100 gram gerookte zalm,
  • handje rucola,
  • snufje peper.

Extra:

  • blender of foodprocessor,
  • koekenpan.

Instructions

  1. Lepel de avocado uit en snijd in plakken. Besprenkel deze met het citroensap en zet apart.
  2. Mix in de blender (of foodprocessor) de eieren met de kwark, psylium, lijnzaad en dille.
  3. Verhit een scheutje olie in de koekenpan en giet hier de helft van het beslag in. Zodra de bovenkant een beetje gestold is, draai je deze om en bak ook de andere kant. Herhaal deze stappen met de 2 ei-wrap. Tip: laat de ei-wrap op een bord glijden en draai deze om boven de pan.
  4. Beleg de ei-wraps met zalm en de plakken avocado. Verdeel hier wat rucola overheen en top af met wat extra verse dille en een snuf peper.
  5. Rol eventueel de ei-wraps met zalm op en eet uit het vuistje.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tip: De psylium vezels zijn een uitstekend bindmiddel, omdat ze heel veel vocht op nemen. Wacht daarom ook niet te lang met het bakken van de ei-wraps met zalm en laat het mengsel vooral niet ‘rusten’. Ik adviseer je daarom ook om een extra glas water bij of na deze maaltijd te drinken. Psyliumvezels hebben namelijk een gunstige werking op je stoelgang.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago