Deze foodie komt ook steeds vaker in Rotterdam en vind het heerlijk dat je lekker veel en bijna overal wel kunt genieten van het concept All Day Brunch in Rotterdam! Het is er bijna een way of life!

Tijdens een all day brunch in Rotterdam kun je genieten van smoothiebowls, eieren op 20 manieren en natuurlijk pancakes! Maar ook lekker genieten van koffie van de Rotterdamse koffiebranderij Giraffe. Dus ik deel graag mijn favoriete 7 restaurants voor All Day Brunch in Rotterdam met jullie. Het lijkt wel alsof men bijna niets anders doet dat de hele dag brunchen in Roffa! Zo leuk!

7x All Day Brunch in Rotterdam

(op alfabetische volgorde)


1. Arzu (the foodbar supplier)

Het eerste adres ligt niet in hartje Rotterdam, maar juist aan de buitenrand. Vanaf de A20 rijd je hier in een paar minuten naartoe. Gelegen in het List Kwartier, tussen de singels en groene lanen. Maar dat is ook meteen de charme van Arzu: lekker rustig gelegen, met schattig buitenterras aan de Bergweg nr. 209 A, tussen de locals en oma die even groente en fruit komt halen op het hoekje van de straat.

Eigenaresse Arzu maakt hier heerlijke (vegan) foodbars, die uiteraard ook in de zaak verkocht en geserveerd worden. Heerlijk voor bij de koffie of thee. Maar ik vind Arzu – the foodbar supplier met name geweldig om de pancakes!! Heerlijk fluffy en met mooie smaakmakers die gewoonweg net even anders dan normaal zijn. Neem bijvoorbeeld mijn Popeye Pancakes met spinazie, geitenkaas en een gebakken ei. Manlief ging voor een portie herst met appels, kaneel en karamelsaus! En de vegan foodbars gingen in een paper bag mee voor naar huis. (Al hebben ze de autorit terug niet overleefd 🙂

2. Backyard

Voor een dagje shoppen ben je in Rotterdam ook aan het juiste adres. En de ‘Koopgoot’ is een van de bekende plekken hiervoor. Je vind hier talloze bekende winkel(ketens) verzameld rondom de beurstraverse en ook fijne horeca gelegenheden om weer even bij te komen. Aan de Korte Hoogstraat nr. 14 vind je dan ook plantbased restaurant Backyard Rotterdam.

De knusse inrichting van de Backyard, groene beplanting en zelfs de schommels geven aan dat je je even afgezonderd hebt in een groene achtertuin in hartje stad. De kaart is er vegan, biologisch en bevat lekkere ontbijt, lunch en dus All Day Brunch opties  De jus wordt hier nog met de hand vers geperst, de bananabread is fantastisch en voor een gezonde lunch boordevol omega 3 vetten bestelde wij hier de overnight chia pudding. En na een vegan cappuccino kun je vol nieuwe energie weer verder geld gaan uitgeven in de stad. Een kleine groene oase tussen al die winkels.

3. Lilith Coffee

Net buiten het centrum gebied van Rotterdam en voorbij het Eendrachtsplein vind je Lilith Coffee. Dit ontbijt restaurant mag niet ontbreken in het lijstje van All Day Brunch in Rotterdam, want het is er een met een zwart randje. Met de slogan ” Yes we are dark” mag je hier goed koffie verwachten en een donker interieur om even rustig bij wakker worden (0ok om 16.00 smiddags hoor).

Foto via Instagram @LilithRotterdam

Foto door: Explore Utrecht

Of je nu gaat voor lekker gezond met acaibowls en eggs florentine\benedict\royale\… , of sinfull pleasuren met dikke, fluffy pancakes met pumpkin spice of rode bieten. Je bent hier in ieder geval aan het juiste adres om de duisternis achter te laten en kleurrijk te ontwaken. I love all day brunch!  Je vind Lilith aan de Nieuwe Binnenweg 125 H.


4. Lot & Daan

Als je bij Station Blaak uitstapt ben je al gauw geneigd richting de Markthal te trekken. Maar de andere kant op vind je de Oude Haven, een prachtig en pittoreske stukje Rotterdam met een beetje huiselijke en gezellige gevoelens. Restaurant  Lot & Daan past hier dan ook perfect thuis. Het roze interieur en de schapen vachtjes heel rustgevend op je gemoedstoestand en geven het boel een ‘gezellige’ sfeer.

foto door: Explore Utrecht

Foto via Instagram @Lotdaan

Je kunt bij Lot & Daan terecht voor ontbijt, lunch en zelfs een early dinner, waarbij het een regelrechte all day brunch in rotterdam beloofd.En de gerechten zijn nog eens heerlijk verantwoord ook. Wacht dacht je van banaan pannenkoeken, avocado on toast, maar ook falafel bowls, linzensoep en zoete aardappel frieten met vegan mayonaise. Je vind Lot & Daan aan het Gelderseplein (Oost-Wijnstraat nr. 24) in Rotterdam.


5. Nine Bar

De volgende adressen bevinden zich allen in het MaHo kwartier waar ik jullie laatst al over vertelde. Dit gezellige buurtje beslaat slechts een paar straten, maar je vind hier zulke leuke all day brunch in Rotterdam terug. Het volgende restaurant is eigenlijk een koffiebar. Bij Nine Bar combineer je namelijk kleurrijke toast met bijvoorbeeld avocado of zoete aardappel, met huisgemaakte ontbijtmuffins, cinnamon toast, carrotcake, of chocolate chip cookies. Voor elke trek of moment van de dag hebben ze bij Nine Bar wel iets lekkers.

Foto door: Explore Utrecht

En daar drink je dan natuurlijk een koffie, espresso, een luchtige groene Matcha Latte, of cappuccino met perfecte schuimlaag bij. De naam refereert namelijk niet voor niets naar het perfecte kopje espresso die onder druk van 9 bar wordt gezet! Je vind Nine Bar aan de Botersloot nr. 44 A.


6. Round & Round

Bing & Chao zijn twee Chinese dames die ooit zijn begonnen met de verkoop van homemade cakerolls op de markt. Inmiddels hebben ze hun eigen zaak Round & Round Cakes & Crafts en mag je ze heuse Matcha experts noemen.

foto door: Explore Utrecht

Je vind hun taartenwinkel net buiten MaHo aan de Hoogstraat nr. 55 A. en je kunt hier terecht voor dus die fluffy cakerolls, maar ook andere zoete (Matcha) taartjes en high tea. En de dames importeren ook premium Matcha uit Japan. Niet alleen voor de verkoop, maar ook om lekker van te genieten in een matcha latte, in combinatie met wat lekkers. Of wat dacht je van een heuse Matcha cermonie bijwonen, zodat je voortaan ook zelf thuis aan de slag kunt gaan met Matcha?


7. Sajoer Juice Bar & Cafe

Dit restaurant zagen jullie al voorbij komen in mijn vlog over het MaHo kwartier. Bij Sajoer Juice bar & Cafe willen ze graag iedereen vitaler, gezonder en gelukkiger maken. Je kunt in deze knusse juice bar terecht voor een gembershot, verse juice of smoothie. Maar ook Acai bowls met huisgemaakte granola, bananenbrood, chiapudding of energy balls met bijvoorbeeld rode bieten pulp uit de juicer.

Foto via Instagram @Sajoer

Je geniet van deze vitamine en weerstandboosters aan de Botersloot  nr. 46 A.. Maar ga je liever thuis aan de slag en werken aan een gezonder ik? Dan kun je bij Sajoer ook complete detoxkuren van 1- 7 dagen afnemen!


Dit zijn onze favoriete restaurants voor All Day Brunch in Rotterdam. Hebben jullie zelf ook leuke suggesties voor toffe ontbijtplekken en brunch spots in de Maasstad, deel ze dan in de comments hieronder! Kan ik ze een volgende keer ook bezoeken!

Enne, kom je ook eens een keertje brunchen in mijn stadsie?

Groetjes, Betty

Amada  – Coffee Harvest coffee brewers – Picknick

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago