Een beetje groen op je bord staat altijd goed! En deze doperwten pesto met munt is er zeker eentje voor de zomerse borrelavonden! Een romige spread om je crostini in te dippen of om je bruschetta mee te besmeren! Eventueel met nog een (extra) stuk kaas boven op.
Mijn dochter is dol op kleine erwtjes! Momenteel heeft ze een ‘nee’ fase als het op eten aankomt en wil alleen eten wat zij lekker vind en dat zijn helaas niet zo vaak meer de groenten! Dus deze mama werd een beetje creatief met bijvoorbeeld doperwten. In combinatie met pecorino kaas en een beetje knoflook zijn doperwten een goede basis voor een verrukkelijke pesto waar zelfs mijn dochter van blijft snoepen!
Deze doperwten pesto met munt is wat dikker dan de meeste pesto’s die je kent. Maar dat maakt hem eigenlijk ideaal als doperwten dip voor bij de borrel en het is een heerlijke spread voor op geroosterd brood! Serveer hem dan ook met crostini of bruschetta uit de oven. Of maak een schaal met gesneden rauwkost om lekker te dippen. Deze doperwten dip combineert overigens prachtig met aardappel gerechten. Serveer deze dip bij bijvoorbeeld gebakken tijm en rozemarijn aardappels uit de oven en bak er een stuk witvis bij. Of serveer hem als topping voor dit gerecht met gebakken ricotta en aardappels!
Dit is een overheerlijke grove dip of beter bekend als doperwten pesto met frisse munt. Heerlijk als spread op brood maar ook geweldig als groente dip voor bij rauwkost of gebakken aardappels en friet! Met munt, citroen, knoflook, pecorino kaas en munt!
Voorde crostini maken:
Extra:
Eet smakelijk!
Voor nog meer smaak toevoegen: snipper 1 sjalotje of klein uitje zeer fijn en bak deze aan in een koekenpan met wat olie gedurende 2 minuten. Voeg de gekookte erwtjes toe en bak 2 minuten mee. Schep daarna in de foodprocessor en volg verder de rest van het recept.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze doperwten pesto wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…