Een beetje groen op je bord staat altijd goed! En deze doperwten pesto met munt is er zeker eentje voor de zomerse borrelavonden! Een romige spread om je crostini in te dippen of om je bruschetta mee te besmeren! Eventueel met nog een (extra) stuk kaas boven op.

Doperwten als basis voor pesto

Mijn dochter is dol op kleine erwtjes! Momenteel heeft ze een ‘nee’ fase als het op eten aankomt en wil alleen eten wat zij lekker vind en dat zijn helaas niet zo vaak meer de groenten! Dus deze mama werd een beetje creatief met bijvoorbeeld doperwten. In combinatie met pecorino kaas en een beetje knoflook zijn doperwten een goede basis voor een verrukkelijke pesto waar zelfs mijn dochter van blijft snoepen!

Ideaal als doperwten dip voor bij de borrel

Deze doperwten pesto met munt is wat dikker dan de meeste pesto’s die je kent. Maar dat maakt hem eigenlijk ideaal als doperwten dip voor bij de borrel en het is een heerlijke spread voor op geroosterd brood! Serveer hem dan ook met crostini of bruschetta uit de oven. Of maak een schaal met gesneden rauwkost om lekker te dippen. Deze doperwten dip combineert overigens prachtig met aardappel gerechten. Serveer deze dip bij bijvoorbeeld gebakken tijm en rozemarijn aardappels uit de oven en bak er een stuk witvis bij. Of serveer hem als topping voor dit gerecht met gebakken ricotta en aardappels!


Print

Recept: Doperwten Pesto met munt

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een overheerlijke grove dip of beter bekend als doperwten pesto met frisse munt. Heerlijk als spread op brood maar ook geweldig als groente dip voor bij rauwkost of gebakken aardappels en friet! Met munt, citroen, knoflook, pecorino kaas en munt!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 kommetje 1x
  • Category: dips, sauzen etc
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 150 gram erwtjes (diepvries of in pot)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl citroensap
  • 40 gram Pecorino kaas
  • flinke snuf peper
  • 2 takjes peterselie
  • 2 takjes munt
  • 50 ml olijfolie extra vierge, van goede kwaliteit

Voorde crostini maken:

  • 1 stokbrood
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • olijfolie

Extra:

  • foodprocessor

Instructions

  1. Verwarm de oven met grillfunctie voor op 200 graden Celcius (180 hete lucht).
  2. Kook de erwtjes volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en laat uitstomen.
  3. Pel ondertussen de knoflook en pers deze uit. Rasp tevens alvast de pecorino kaas en pluk de blaadjes peterselie en munt van de takjes. (takjes heb je niet nodig).
  4. Snijd het stokbrood in plakken van 1 cm breed en bak hier in 8-10 de crostini van. Check hier het volledige recept voor crostini en bruschetta maken.
  5. Stop de uitgelekte doperwten in de keukenmachine. Voeg de knoflook, citroensap en pecorino kaas toe en pulseer alvast 10x om het grootste gedeelte vermengd te hebben.
  6. Breng daarna het geheel op smaak met de peper, peterselie, munt. Voeg tot slot de olijfolie toe en laat de machine draaien tot je een mooie romige dip hebt. Hij hoeft niet helemaal ‘fijn’ te zijn hoor. Schep in een schaaltje en serveer direct met het stokbrood.
  7. Wil je de dip nog even bewaren? Laat goed afkoelen en bewaar max 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.

Eet smakelijk!

Notes

Voor nog meer smaak toevoegen: snipper 1 sjalotje of klein uitje zeer fijn en bak deze aan in een koekenpan met wat olie gedurende 2 minuten. Voeg de gekookte erwtjes toe en bak 2 minuten mee. Schep daarna in de foodprocessor en volg verder de rest van het recept. 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze doperwten pesto wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Kweeperenjam maken

Het perenseizoen begint elk jaar in de herfst dus rond september. Maar naast de conventionele…

4 uur ago

20x recepten voor Halloween (ontbijt, lunch of diner)

Binnenkort is het zover: Halloween!  Dit is toch wel een van mijn favoriete feestjes, want dan…

1 dag ago

Gebakken vleermuizen vleugels

Op zoek naar een lekkere vlezig borrelhapje voor Halloween? Deze krokant gebakken vleermuizen vleugels zijn…

3 dagen ago

Gevulde Paprika’s voor Halloween

Dit recept is een lekker hartige gerecht dat hoort bij een avondje halloween vieren. Deze…

4 dagen ago

Gezonde Halloween Snacks (video)

Bij Halloween denk je al gauw aan zoete snacks en spooky taarten! Maar met deze…

1 week ago

Chocolade Kikkers voor de Harry Potter fans

Ga jij een Harry Potter Film Marathon houden? Dan serveer je hier uiteraard ook de…

1 week ago