Nagerechten

Strawberry Cheesecake IJs (video)

In de warme zomermaanden ga je lekker aan de slag met homemade ijs recepten! Dit Strawberry Cheesecake IJs is geïnspireerd door de gelijknamige variant van Ben & Jerry en maak je dus gewoon lekker zelf! Het is werkelijk een van mijn favoriete ijs recepten om te maken!

Zelf aardbeien roomkaas ijs maken

Het beste gedeelte van de zomer is dat je natuurlijk lekker veel ijsjes kunt gaan eten. Het zij bij de ijssalon of gewoonweg thuis. Gelukkig komen ijsjes in 1000 en 1 smaken en is er voor iedereen wel een favoriet. Mijn favorieten zijn sorbetijsjes met vers fruit, maar ook die vol romige schepijs varianten met bijvoorbeeld roomkaas of koekjes! Roze aardbeien ijs is tevens de grote favoriet van mijn dochter dus je kunt je voorstellen dat wij heel wat aardbeien tot Strawberry cheesecake ijs verwerken! Want lekker romig, en zoet van de aardbeien en ondertussen en beetje crunch van de koekjes! Zeg nou zelf, wie is er niet gek op?! Iets zegt me dat dit recept ook jouw zomer favoriet gaat worden! Dus handen uit mouwen om zelf aardbeien roomkaas ijs te gaan maken.

Nog meer zomerse IJS recepten

Dit ijskoude strawberry cheesecake ijs traktatie maak je dus vliegensvlug klaar in de ijsmachine. En als je veel ijs eet, is zo’n machine echt de investering waard! Je heb namelijk telkens slechts een uur de tijd nodig om vers ijs te maken, in plaats van je bereiding een hele dag in de vriezer te zetten en continue door te moeten roeren. En als je nou een maal de smaak te pakken hebt dan heb ik nog meer zomerse ijs recepten in petto voor je! Wat dacht je bijvoorbeeld van dit overheerlijke perzik roomijs? Of ga voor een romige combinatie met lavendel. Check hier overigens nog veel meer verkoelende recepten voor ijsjes maken.


Recept video: Strawberry Cheesecake IJs


Print

Recept: Strawberry Cheesecake IJs

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ga lekker zelf ijs maken tijdens warme zomerse dagen! Met behulp van een ijsmachine zet je in no time dit strawberry cheesecake ijs op tafel! Smaakvolle roomijs met aardbeien en stukjes koek!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 45 min.
  • Total Time: 1 uur
  • Yield: 6 personen 1x
  • Category: IJS
  • Method: vriezen
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

  • 250 gram verse aardbeien
  • 50 kristalsuiker
  • sap van 1/2 citroen
  • 250 gram roomkaas (bijv. Philadelphia)
  • 100 gram suiker
  • 200 ml koude volle melk
  • 200 ml koude slagroom
  • 60 gram digestive biscuitjes, verkruimeld

Extra:

  • IJsmachine 1.5 liter,
  • en een blender of staafmixer,
  • kleine kookpan.

Instructions

  1. Was de aardbeien, verwijder de kroon en snijd doormidden. Verwarm de aardbeien met 50 gram suiker en het citroensap in een pan. Roer tot de aardbeien zacht zijn en de suiker is gesmolten. (Dit duurt 3-4 minuten). Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen. Pureer vervolgens het mengsel en zet in de koelkast om nog meer te koelen.
  2. Roer de roomkaas met de suiker romig met de keukenmixer. Klop vervolgens de melk en de slagroom erdoor. Stop dit mengsel in de koelkast en laat koud worden. (Koude ingrediënten werken altijd beter in een ijsmachine)
  3. Doe het roomkaas mengsel met de helft van de aardbeienpuree in de ijsmachine en laat deze 40-45 minuten draaien. Schep op het einde hier vervolgens de rest van de aardbeienpuree en verkruimelde biscuitjes doorheen.
  4. Schep het Strawberry Cheesecake IJs direct in ijskommetjes. Of schep het in een diepvriesschaal of kom ( Tip! of hergebruik het plastic bakje van de Chinees) en bewaar het ijs tot gebruik in de vriezer. Daar is hij nog ongeveer 1 maand houdbaar.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit strawberry cheesecake ijs wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago