Ga je binnenkort aan de slag met een kalkoen braden? Dan mag deze (zoete) compote van cranberries natuurlijk niet ontbreken op tafel. Cranberrysaus hoort nou eenmaal bij Thanksgiving en kerst, maar is bovenal zeer eenvoudig om zelf te maken.
Gebraden vlees, wild of gevogelte (bijv. deze hele kalkoen) combineert heel fijn met een zoete saus. Omdat het najaar en met namelijk de winter HET oogstseizoen van de cranberry is, kom je deze rond de feestdagen veelvuldig tegen op tafel. Je kunt tegenwoordig prima kant-en-klare cranberry compote kopen (bijv. OceanSpray, maar je kunt ook eenvoudig zelf cranberrysaus maken. Officieel moet ik het eigenlijk een cranberry compote noemen aangezien ik het fruit met suiker inkook tot een zoete moes, vergelijkbaar met jam maken. De compote breng je heerlijk op smaak met bijv. sinaasappel en winterse specerijen. Yummmm!
Wist je dat cranberries echte ware winter powerfood zijn? Cranberry’s zijn familie van de blauwe bes en horen bij de meest antioxidantrijke vruchten die er te vinden zijn. Lees hier meer over.
Zelf cranberrysaus maken is niet moeilijk maar wel erg lekker! Niet alleen lekker bij bijvoorbeeld gebraden kalkoen, maar ook onmisbaar bij het opmaken van de leftovers. Cranberrys horen echt bij Thanksgiving en Kerst. Daarnaast is cranberrysaus ook onmisbaar bij de volgende recepten: als saus bij Kaiserschmarrn, maar ook als vulling in dit vlechtbrood met brie. Maar je kunt de cranberry compote ook verwerken in dit recept voor een vegetarische boerenkool quiche. En wat dacht je van een gebakken camembert met cranberrysaus topping? Geniet heerlijk van deze recepten dus!
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Je kunt de verse sinaasappel ook vervangen door 75 ml sinasappelsap of gewoon extra water.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor zelf cranberrysaus maken wilt uitproberen.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…