Soep Recepten

Chinese tomatensoep met omelet rolletjes

Binnenkort wordt wereldwijd het Chinese Nieuwjaar gevierd!
Dus deze week staat de website in het teken van de CHINESE keuken. Om te beginnen een lekkere homemade klassieker. Speciaal voor de Meatless Monday is deze vegetarische Chinese tomatensoep met omelet rolletjes een goede keuze en heerlijk met het frisse weer.

Chinese tomatensoep met ei maken

Af en toe bestellen wij wel eens eten bij een (afhaal) Chinees restaurant. En wat dan standaard als eerste op onze bestellijst komt is die heerlijke Chinese tomatensoep. Soms halen we eigenlijk ook alleen maar 2 van die porties tomatensoep zo lekker vinden we het. Hoog tijd om eens te kijken of ik dit niet ook eens zelf kon maken. Ik wilde vooral een vegetarische variant met omelet rolletjes maken in plaats van de standaard tomatensoep met kip. En dat was een groot succes want hij ruikt én proeft precies zoals van het Chinese restaurant: heerlijk! Ik maakte een lekkere grote pan zodat ik ook later in de week nog een kom kon opwarmen voor de lunch.

Wil je meer lezen over het Chinese Nieuwjaars feest en de symboliek achter de gerechten die dan juist gegeten worden? Lees hier dan meer over het CNY!

Nog meer vegetarische maaltijdsoepen om van te smullen

Ik vind een goed gevulde maaltijdsoep altijd zo lekker makkelijk voor een doordeweekse avond. Je kunt er lekker veel restjes kwijt die je nog hebt liggen. En bovendien heb je zo’n soep vaak in een mum van tijd op tafel staan. Naast dit recept voor Chinese tomatensoep met omelet rolletjes heb ik nog meer vegetarische maaltijdsoepen om van te smullen voor je. Eerder maakten we bijvoorbeeld ook deze Orzo maaltijdsoep met spinazie, cannellinibonen en wortel. Maar wat dacht je van een Groene minestrone met risotto? En hoe klinkt deze rode bietensoep met kokos je in de oren? Liever zin in een Chinese soep met vlees? Neem dan even een kijkje bij dit recept voor Chinese rundvlees soep met noedels en paksoi. Geniet er heerlijk van!


Print

Recept: Chinese tomatensoep met omelet rolletjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze Chinese tomatensoep met omelet rolletjes. De soep is vegetarisch en bovendien rijkelijk gevuld, dus je kunt hem serveren als maaltijdsoep.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Chinese keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 grote rode ui
  • 2 bosuitjes
  • Een hand taugé
  • 1 ½ groentebouillonblokje
  • 1200 ml water
  • 3 el. gembersiroop
  • 3 el. sojasaus
  • 1 tl maizena
  • 1 el koud water
  • 50 gram vermicelli
  • 2 eieren
  • Peper en zout
  • Olie om te bakken

Instructions

  1. Versnipper de ui. Zet een ruime soeppan op middelhoog vuur en verwarm daarin de olie. Bak de ui totdat deze glazig wordt en voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Dit bak je nog even mee.
  2. Giet de tomatenblokjes in de pan, samen de groentebouillonblokjes en het water, de gembersiroop en sojasaus. Zodra de soep kookt haal je hem van het vuur. Met een staafmixer of in de keukenmachine mix je de soep voorzichtig tot een egaal geheel.
  3. Roer de maizena los met het koude water en voeg toe aan de tomatensoep. Vervolgens breng je de soep weer een de kook en voeg je de vermicelli toe. Kook deze volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. In de tussentijd snij je de bosui alvast in ringen. Kluts de eieren samen met wat peper en zout los. Verwarm nog wat olie in een ruime koekenpan. Bak het ei hierin totdat hij lichtbruin is aan beide kanten. Rol de omelet lichtjes op en snij in dunne repen.
  5. Zodat de vermicelli gaar is, is de soep klaar om te serveren. Roer de omelet erdoorheen. Proef en voeg naar eigen smaak, indien nodig, nog zout en peper toe. Serveer de soep met de bosui en taugé eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Chinese tomatensoep met omelet rolletjes wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago