Print

Recept: Chinese tomatensoep met omelet rolletjes

recept chinese tomatensoep met omelet rolletjes © bettyskitchen.nl

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze Chinese tomatensoep met omelet rolletjes. De soep is vegetarisch en bovendien rijkelijk gevuld, dus je kunt hem serveren als maaltijdsoep.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Chinese keuken

Ingredients

Scale
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 grote rode ui
  • 2 bosuitjes
  • Een hand taugé
  • 1.5 groentebouillonblokje
  • 3 el. gembersiroop
  • 3 el. sojasaus
  • 50 gram vermicelli
  • 2 eieren
  • Peper en zout
  • Olie om te bakken

Instructions

  1. Versnipper de ui. Zet een ruime soeppan op middelhoog vuur en verwarm daarin de olie. Bak de ui totdat deze glazig wordt en voeg vervolgens de tomatenpuree toe. Dit bak je nog even mee.
  2. Giet de tomatenblokjes in de pan, samen met 1,1 liter water, de groentebouillonblokjes, de gembersiroop en sojasaus. Zodra de soep kookt haal je hem van het vuur. Met een staafmixer of in de keukenmachine mix je de soep voorzichtig tot een egaal geheel. 
  3. Vervolgens breng je de soep weer een de kook en voeg je de vermicelli toe. Kook deze volgens de gebruiksaanwijzing.
  4. In de tussentijd snij je de bosui alvast in ringen. Kluts de eieren samen met wat peper en zout los. Verwarm nog wat olie in een ruime koekenpan. Bak het ei hierin totdat hij lichtbruin is aan beide kanten. Rol de omelet lichtjes op en snij in dunne repen.
  5. Zodat de vermicelli gaar is, is de soep klaar om te serveren. Roer de omelet erdoorheen. Proef en voeg naar eigen smaak, indien nodig, nog zout en peper toe. Serveer de soep met de bosui en taugé eroverheen verdeeld.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda