Hou jij ook van gezonde(re) tussendoortjes? Met deze carrot cake balls zet je in een mum van tijd een powersnack op tafel vrij van geraffineerde suikers.

Gezonde Carrot Cake balls maken

We lusten allemaal graag wat de snoepen tussendoor, als vieruurtje, voor bij de koffie, of als je onderweg bent, om juist te voorkomen dat je gaat snaaien. Deze Carrot Cake Balls zijn dan een echte aanrader! Geïnspireerd natuurlijk op de carrot cake en gevuld met rauwe wortel, pecannoten, kokos en rozijnen. Als dat niet lekker genieten is weet ik het ook niet meer!

Nog meer gezonde energy balls recepten

Ben jij nu ook helemaal fan van deze carrot cake balls? Dan heb ik nog meer lekkere tussendoortjes in de aanbieding voor je. Maak bijvoorbeeld deze vrolijk geel gekleurde Vegan Lemon Balls of deze tropische mango-kokos balletjes. Voor de liefhebbers van chocolade maakte ik deze gezonde chocolade truffels met cranberry. Zo zie je maar: af en toe een beetje genieten kan nog heel leuk en lekker zijn!


Print

Recept: Carrotcake Balls

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

3 from 2 reviews

Voor de snelle trek zijn deze carrot cake balls een gezond en lekker tussendoortje. Deze carrot cake balls worden gemaakt van wortel, noten, dadels en rozijnen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 10 stuks
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Vegan

Ingredients

Scale

voor 10 balletjes (ter grootte van een bitterbal)

  • 150 gram pecan noten (ongezouten)
  • 100 gram ontpitte medjool dadels *
  • 100 gram geraspte wortel,
  • 50 gram kokosmeel (let op, geen rasp)
  • halve theelepel vanille extract,
  • halve theelepel Green Gypsy Chai Tea Mix of Pumpkin Spice kruiden,
  • 20 rozijntjes,
  • geraspte kokos, om de balletjes in te rollen.

( * gebruik je kleine en harde dadels, week deze dan een uur voor in warm water om smeuïg te maken.)

Instructions

  1. Stop de pecannoten, dadels, wortel en kokosmeel in de foodprocessor en laat laat deze een minuut draaien.
  2. Schraap met een spatel langs de zijkant van de kom, voeg de vanille en kruiden toe en laat de keukenmixer nogmaals een minuut draaien.
  3. Strooi wat extra geraspte kokos op een bord. Schep met een eetlepel een beslag uit de kom, druk twee rozijnen er in, vouw dicht en rol hier 10 stuks Carrot Cake Balls van, ter grootte van een bitterbal. Wentel deze door de extra geraspte kokos op het bord en plaats op een schaal. Dek de schaal af en laat daarna minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Enjoy!


Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ik mis de instructies, zal vast niet zo ingewikkeld zijn maar is wel handig als het erbij zou staan ;-)

  • Hi Betty, dit klinkt weer heerlijk! Heb je een tip om het kokosmeel te vervangen? Groetjes!

    • Hi Annemiek,
      Je kunt het ook vervangen door bijvoorbeeld amandelmeel. De balletjes worden dan wel wat 'vetter', maar wel heerlijk van smaak.

Recent Posts

5x Bento Box recepten

Met het einde van de zomervakanties in zicht is het hoog tijd voor wat #BackToSchool…

1 dag ago

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

3 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

6 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

1 week ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago