Hou jij ook van gezonde(re) tussendoortjes? Met deze carrot cake balls zet je in een mum van tijd een powersnack op tafel vrij van geraffineerde suikers.

Gezonde Carrot Cake balls maken

We lusten allemaal graag wat de snoepen tussendoor, als vieruurtje, voor bij de koffie, of als je onderweg bent, om juist te voorkomen dat je gaat snaaien. Deze Carrot Cake Balls zijn dan een echte aanrader! Geïnspireerd natuurlijk op de carrot cake en gevuld met rauwe wortel, pecannoten, kokos en rozijnen. Als dat niet lekker genieten is weet ik het ook niet meer!

Nog meer gezonde energy balls recepten

Ben jij nu ook helemaal fan van deze carrot cake balls? Dan heb ik nog meer lekkere tussendoortjes in de aanbieding voor je. Maak bijvoorbeeld deze vrolijk geel gekleurde Vegan Lemon Balls of deze tropische mango-kokos balletjes. Voor de liefhebbers van chocolade maakte ik deze gezonde chocolade truffels met cranberry. Zo zie je maar: af en toe een beetje genieten kan nog heel leuk en lekker zijn!


Print

Recept: Carrotcake Balls

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

3 from 2 reviews

Voor de snelle trek zijn deze carrot cake balls een gezond en lekker tussendoortje. Deze carrot cake balls worden gemaakt van wortel, noten, dadels en rozijnen.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 10 stuks 1x
  • Category: Tussendoortjes
  • Cuisine: Vegan

Ingredients

Scale

voor 10 balletjes (ter grootte van een bitterbal)

  • 150 gram pecan noten (ongezouten)
  • 100 gram ontpitte medjool dadels *
  • 100 gram geraspte wortel,
  • 50 gram kokosmeel (let op, geen rasp)
  • halve theelepel vanille extract,
  • halve theelepel Green Gypsy Chai Tea Mix of Pumpkin Spice kruiden,
  • 20 rozijntjes,
  • geraspte kokos, om de balletjes in te rollen.

( * gebruik je kleine en harde dadels, week deze dan een uur voor in warm water om smeuïg te maken.)

Instructions

  1. Stop de pecannoten, dadels, wortel en kokosmeel in de foodprocessor en laat laat deze een minuut draaien.
  2. Schraap met een spatel langs de zijkant van de kom, voeg de vanille en kruiden toe en laat de keukenmixer nogmaals een minuut draaien.
  3. Strooi wat extra geraspte kokos op een bord. Schep met een eetlepel een beslag uit de kom, druk twee rozijnen er in, vouw dicht en rol hier 10 stuks Carrot Cake Balls van, ter grootte van een bitterbal. Wentel deze door de extra geraspte kokos op het bord en plaats op een schaal. Dek de schaal af en laat daarna minstens 1 uur opstijven in de koelkast.

Enjoy!


Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ik mis de instructies, zal vast niet zo ingewikkeld zijn maar is wel handig als het erbij zou staan ;-)

  • Hi Betty, dit klinkt weer heerlijk! Heb je een tip om het kokosmeel te vervangen? Groetjes!

    • Hi Annemiek,
      Je kunt het ook vervangen door bijvoorbeeld amandelmeel. De balletjes worden dan wel wat 'vetter', maar wel heerlijk van smaak.

Recent Posts

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 dag ago

Kruidige Perentaart met yoghurt

Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…

3 dagen ago

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

4 dagen ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

1 week ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago