De Aperol Spritz cocktail heb ongetwijfeld wel eens geproefd, maar ken je ook het minder bekende zusje Campari? De lichtrode aperitief is voor velen te bitter om puur te drinken, maar mixt geweldig met een premium Tonic en lekker veel ijsblokjes! Ga jij deze zomer ook aan de Campari Tonic?

Wat is Campari?

In Italië is men dol op aperitivo! De borreluurtjes voor het (vaak late) avondeten zijn met name favoriet door de vele Italiaanse aperitif drankjes en Campari is er daar een van. Veel mensen vergelijken dit met Aperol, maar Campari is minder zoet en meer kruidig dan Aperol is. Het Italiaanse drankje is al meer dan 150 jaar oud en kenmerkt zich door de rode kleur, bittere smaken van kinine (zit ook in tonic), gedroogde sinaasappel en rabarber. Het is dan ook niet voor niets dat Campari goed past bij een – eveneens bittere – tonic. Mix hem dus alsof je een Gin-Tonic gaat maken en je hebt een heerlijk drankje om van te genieten tijdens zomerse dagen.

Nog meer lekkere zomerse cocktails

Geniet jij deze zomerzon weken ook van lekkere drankjes en cocktails? Niet alleen deze Campari Tonic is een aanrader, maar uiteraard heb ik nog meer lekkere zomerse cocktails voor je op de website staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Peruaanse Pisco Sour cocktail met schuimlaagje? Check ook dit artikel met 10x DE klassieke cocktails voor elke gelegenheid zoals de Pina Colada, Mojito en Cosmopolitan. Daarnaast heb ik ook deze verkoelende Ethiopian Coffee Dalgona voor de koffie liefhebbers. En wat dacht je van de klassieke Espresso Martini?! Ga je liever voor alcoholvrij? Dan zijn deze 7x Alcoholvrij Gin Tonic recepten een echte aanrader voor je! Proost!


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Campari Tonic maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vier de zomer met een heerlijk alternatief op Gin-Tonic maken. Campari is al ruim 150 jaar een geliefd Italiaans aperitief met bittere smaken van rabarber, sinaasappel en kruiden. Mix hem tot een Campari Tonic met een vleugje sinaasappel

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 2 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Cocktails
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 50 ml Campari
  • 150 ml. Premium Tonic
  • ijsblokjes
  • 1 schijfje citroen of sinaasappel

Extra:

  • longdrinkglas (400-500 ml)
  • rietje
  • barmaatje (met 4 cl)

Instructions

  1. Vul een longdrinkglas voor ¾ met ijsblokjes en steek een schijfje sinaasappel of citroen in het glas.
  2. Giet de campari in het glas en overgiet met de tonic en roer heel kort door met het rietje. Serveer direct

Proost!


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een Aperol Spritz Cocktail wilt gaan maken.

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa

De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…

12 uur ago

Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel

Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…

2 dagen ago

Zelf pepernoten (kruidnoten) bakken

Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…

5 dagen ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

6 dagen ago

20x Sinterklaas Recepten

Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…

1 week ago

Gevulde paprika met quinoa

Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…

1 week ago