In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede plaatst staan de noedels en gerechten met mie. Niet alleen in wokgerechten of soepen (ramen). Maar deze Indonesische Bami Goreng is een mooie basis van noedels en groenten en kan perfect gecombineerd worden met een stukje vlees, kip of zelfs tofu en tempeh.
Voor het maken van deze Indonesische gebakken noedels gebruik je ‘mie’ gemaakt van tarwe en ei. Die zijn dunner en platter dan bijvoorbeeld spaghetti en kun je na, eventjes voorkoken, meebakken in de wok met groenten en sauzen. Onderstaand basisrecept is voor Bami Goreng met enkel roerbak groenten. Liefhebbers kunnen dan ook blokjes tofu (vega), blokjes ham of kipfilet in stukken vooraf bakken en toevoegen aan deze Indonesische Bami Goreng. Maar je kunt deze bami ook serveren met bijv. kipsateh of sambal telor eieren. Het is ook erg lekker met de zoete Babi Kecap (varkensvlees). Uiteraard mogen de gebakken uitjes en een sambal naar keuze ook niet ontbreken aan tafel.
Ben je meer een liefhebber van gebakken rijst dan van gebakken noedels, maak dan ook eens dit recept voor Indonesische nasi goreng.
Noedels zijn er in verschillende uitvoeringen. Dik, dun, rond, plat, gekruld etc. Niet alleen deze Indonesische Bami Goreng is bij ons thuis een favoriet, maar deze Chinese Lo Mein noedels (met biefstuk) staan regelmatige op tafel voor een avondje Chinees. Zoals ik al noemde zijn noedels ook onmisbaar in Ramen soepen, en vormt het ook de basis in de bekende TanTanMen ofwel Dan Dan Mein met pittige romige saus. Je kunt echt alle kanten op met noedels en dus ook mie.
Dit is mijn basisrecept voor zelf Indonesische Bami Goreng maken. Gebakken noedels kun je op honderden verschillende manieren maken, maar deze versie met bamigroenten, selderij, trassie, ketjap en rode peper is toch wel mijn favoriet. Serveer naar keuze met bijvoorbeeld tofu, hamblokjes, of kipfilet.
voor de Bami boemboe:
Extra:
Selamat Makan! (= eet smakelijk!)
Groetjes, Betty
*Maak het jezelf makkelijk en ga voor een zak kant en klaar gesneden bami groenten uit de supermarkt. Je kunt deze natuurlijk ook vervangen door dezelfde hoeveelheid vers gesneden prei, wortel, spitskool en taughe.
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…