Aanstaande zondag is het vaderdag! En dit is een havermout ontbijt dat papa zeer zeker zal kunnen waarderen! Zet jij dit weekend ook Baked Oats met stroopwafel in de oven?

Baked Oats met stroopwafel en karamel

Verras papa met een heerlijk havermout taartje tijdens het ontbijt op bed. Je bak namelijk je havermoutpap in de oven. Lekker met karamelblokjes in het beslag en stroopwafels ‘on top’. Dit recept is zooo op en top Hollands en een ware traktatie! Afgelopen week maakte ik dit recept als echt Hollands EK ontbijtje, maar hij werd door de instagrammers al meteen gebombardeerd tot favoriet voor het Vaderdag ontbijt! Daarom deel ik dit recept voor baked oats met stroopwafel en karamel ook meteen even hier op de site, want die mocht ik jullie gewoonweg niet onthouden. Vind jij dit soort ontbijtjes ook geweldig? Check hier dan maar liefst 10 x gebakken havermout (baked oats) recepten op een rijtje!

Nog meer bakrecepten voor Vaderdag

Nu zijn bij ons thuis de recepten voor Vaderdag een tikkeltje anders dan op moederdag. Denk veelal aan recepten met bijvoorbeeld pure chocolade, (gekarameliseerde) bacon, pindakaas, karamel (en dus stroopwafels) of zelfs bier! Dus naast dit recept voor baked oats met stroopwafel heb ik nog meer lekkers voor je op de site staan! Wat dacht je van een Chocolade Biercake met chocolade glazuur? Klinkt goed he?! Maar iets zegt me dat jouw papa ook warm loopt voor deze Pindakaas Brownies! Of maak het feestje helemaal compleet met een Snickers taart gecombineerd uit een brownie bodem en pindakaas fudge! Voor de liefhebbers van stroopwafels zijn deze Stroopwafel Muffins ook een aanrader! En wat dacht je van deze Chocoladecake met gekarameliseerde bacon en karamel topping! Iets zegt me dat papa dit jaar niets te kort gaat komen met deze bakrecepten voor Vaderdag!


Print

Recept: Baked Oats met stroopwafel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Verras papa met een heerlijk havermout taartje tijdens het ontbijt op bed. Je bak namelijk je havermoutpap in de oven. Lekker met karamelblokjes in het beslag en stroopwafels ‘on top’ . Deze baked oats met stroopwafels zijn pure verwennerij en op en top Hollands!

Ingredients

Scale
  • 50 gr havermout
  • ½ banaan
  • ½ tl bakpoeder
  • 125 ml melk
  • 1 blokje fudge (bijv. Lonka)
  • 23 mini stroopwafels
  • optioneel: karamelpasta of dulche de leche

Extra:

  • blender
  • kleine bakvorm 1012 cm

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet de bakvorm in met boter of bakspray en zet apart.
  2. Stop de havermout, banaan, bakpoeder en melk in de blender en mix helemaal glad. Giet dit in de bakvorm.
  3. Snijd het blokje fudge in piepkleine blokjes en roer dit door het beslag in de vorm. Breek de mini stroopwafels doormidden en steek, of leg plat, op de bovenkant van het beslag.
  4. Bak vervolgens de havermout in de oven gedurende 15 – 18 minuten. Laat de baked oats met stroopwafel 5 minuten koelen in de vorm voordat je aanvalt!
  5. Mocht je wat karamelpasta of dulche de leche in huis hebben, verwarm dan een lepeltje hiervan in bijv. de magnetron en ‘drizzle’ dit over de bovenkant van het ‘taartje’.

Eet smakelijk! groetjes, Betty

Notes

Je kunt de banaan in dit recept ook vervangen door 1 ei. Mix deze dan mee met het beslag en houdt een paar minuten langere baktijd aan, zodat alles goed gaar is. 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van dit recept voor gebakken havermout ofwel baked oats met stroopwafel en karamel!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago