Wist je dat je van een stuk verse zalm een overheerlijke Aziatische zalmburger kunt maken? Deze pittige vis burger is een van mijn favorieten en smaakt heerlijk met pickles en avocado op een burger bun!

Aziatische zalmburger maken

De tijden dat je burgers uit enkel vlees bestaan zijn toch echt voorbij. De afgelopen jaren maakten de vegetarische burgers hun opmars. En een goede vis of kip burger is ook al lang niet meer weg te denken. Ik had al een poosje dit recept voor een Aziatische zalmburger op mijn to-do lijstje staan. Het was enkel nog even zoeken naar de juiste toppings om deze burger bij te serveren en dan kon ik er eindelijk mijn tanden lekker in zetten! Het resultaat is een pittige visburger met zalm en Aziatische smaakmakers maar dan gecombineerd met oer-Hollandse pickles en romige avocado om het geheel in balans te brengen.

Recepten met pickles en tafelzuren van Kesbeke

En uiteraard gebruik je overheerlijke en oer-hollandse tafelzuren van Kesbeke om deze Aziatische zalmburger op smaak te brengen. Het Amsterdamse familiebedrijf Kesbeke doet al 70 jaar niets anders dan het inmaken van groenten en de potten zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de schappen en menig keukenkastjes. En toen ik de Kesbeke Hollandse rauwkostsalade proefde, wist ik eigenlijk al meteen dat deze zoete zure pickles van wortel, zilverui, paprika en selderij de perfecte smaakmaker zou zijn voor bij deze pittige visburger. Hier wil jij toch ook je tanden in zetten?

Nog meer burger recepten

Naast deze prachtige Aziatische zalmburger vind je nog veel meer lekkere burgerrecepten met een twist op deze site! Wat dacht je van deze portobello burger of een pompoenburger met pittige dressing? Heerlijk met een portie zoete aardappel frieten uit de oven! Eet smakelijk alvast!


Print

Recept: Aziatische Zalmburger

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wist je dat je van een stuk verse zalm een overheerlijke Aziatische zalmburger kunt maken? Deze pittige vis burger is een van mijn favorieten en smaakt heerlijk met pickles en avocado op een burger bun! Met tafelzuren van het Amsterdamse Kesbeke.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 30 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vis
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale

  • 300 gram zalm,
  • 1 kleine rode ui, zeer fijn gesnipperd,
  • 1 Kesbeke augurk, in stukken,
  • 1 ei,
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel ketjap manis,
  • 3 theelepels Kesbeke sambal,
  • 2 eetlepels fijngehakte koriander (of peterselie),
  • rasp van 1 limoen,
  • 23 eetlepels bloem of maizena.

Voor erbij:

  • 1 avocado,
  • sap van 1 limoen,
  • 4 (zwarte) brioche broodjes,
  • paar blaadjes little gem.
  • 4 eetlepels Kesbeke Hollandse rauwkostsalade.

Instructions

  1. Snijd de zalm in grote blokken en stop in de foodprocessor. Voeg de rode ui en augurk toe en pulseer het geheel tot het een beetje gemengd, maar nog korrelig is.
  2. Voeg het ei, sojasaus, ketjap, sambal en koriander toe en laat de machine even draaien tot het geheel goed gemengd is. Kneed hier tot slot de rasp van de limoen en de bloem doorheen.
  3. Vorm met natte handen hier 4 Aziatische zalmburgers van, leg op een bord en stop even 15 minuten in de vriezer (niet langer) om netjes vorm te krijgen.
  4. Lepel de avocado uit, doe het vruchtvlees in een kom. Voeg het limoensap toe en prak het geheel tot een romige spread. Snijd de broodjes doormidden en smeer een beetje avocado spread op de onderste helften. Leg vervolgens 2-3 blaadjes little gem op elk broodje.
  5. Verhit een dun laagje olie in een koekenpan en bak de zalmburgers 4 minuten per kant. Leg ze daarna op de sla.
  6. Top elke burger af met een dot romige avocadospread en tot slot de Kesbeke Hollandse rauwkostsalade met wortel, ui, paprika en selderij. Leg de bovenste helft van het broodje er bovenop en steek er een prikker doorheen. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem thuis wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Kesbeke Fijne Tafelzuren. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.ShareShare


Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago