Wist je dat je van een stuk verse zalm een overheerlijke Aziatische zalmburger kunt maken? Deze pittige vis burger is een van mijn favorieten en smaakt heerlijk met pickles en avocado op een burger bun!
De tijden dat je burgers uit enkel vlees bestaan zijn toch echt voorbij. De afgelopen jaren maakten de vegetarische burgers hun opmars. En een goede vis of kip burger is ook al lang niet meer weg te denken. Ik had al een poosje dit recept voor een Aziatische zalmburger op mijn to-do lijstje staan. Het was enkel nog even zoeken naar de juiste toppings om deze burger bij te serveren en dan kon ik er eindelijk mijn tanden lekker in zetten! Het resultaat is een pittige visburger met zalm en Aziatische smaakmakers maar dan gecombineerd met oer-Hollandse pickles en romige avocado om het geheel in balans te brengen.
En uiteraard gebruik je overheerlijke en oer-hollandse tafelzuren van Kesbeke om deze Aziatische zalmburger op smaak te brengen. Het Amsterdamse familiebedrijf Kesbeke doet al 70 jaar niets anders dan het inmaken van groenten en de potten zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de schappen en menig keukenkastjes. En toen ik de Kesbeke Hollandse rauwkostsalade proefde, wist ik eigenlijk al meteen dat deze zoete zure pickles van wortel, zilverui, paprika en selderij de perfecte smaakmaker zou zijn voor bij deze pittige visburger. Hier wil jij toch ook je tanden in zetten?
Naast deze prachtige Aziatische zalmburger vind je nog veel meer lekkere burgerrecepten met een twist op deze site! Wat dacht je van deze portobello burger of een pompoenburger met pittige dressing? Heerlijk met een portie zoete aardappel frieten uit de oven! Eet smakelijk alvast!
Wist je dat je van een stuk verse zalm een overheerlijke Aziatische zalmburger kunt maken? Deze pittige vis burger is een van mijn favorieten en smaakt heerlijk met pickles en avocado op een burger bun! Met tafelzuren van het Amsterdamse Kesbeke.
Voor erbij:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem thuis wilt gaan maken!
Dit artikel betreft een samenwerking met Kesbeke Fijne Tafelzuren. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.ShareShare
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…