Voor de Meatless Monday van vandaag werd ik geïnspireerd door de Aziatische keuken. Ik maakte deze kleurrijke Aziatische salade met tofu met hoisin, zoete aardappel, cashewnoten en wortel. Het gerecht is volledig vegan en is er eentje om regelmatig op het menu te zetten!
Tempe en Tofu kom je met grote regelmaat tegen in Aziatische keukens en zijn ook zeer geliefde vleesvervangers onder vegans. De vraag is alleen met welke sausje ga je dit marineren en is deze saus wel vegan? Vissaus en oestersaus bijvoorbeeld zijn dat niet, maar Hoisinsaus is over het algemeen vegetarisch. Je kunt voor dit gerecht kant-en-klare tofu met hoisinsmaak gebruiken (deze wordt bij een aantal supermarkten verkochtin het koelschap), maar je kunt naturel tofu ook heel makkelijk zelf marineren. Als je kant-en-klare tofu met hoisinsmaak hebt gekocht, dan kun je stap 1 van de receptomschrijving overslaan. Maar laat je bovenal verrassen door deze heerlijke maaltijdsalade die dus gewoonweg vegan blijkt te zijn.
De laatste tijd probeer ik iets vaker veganistisch te koken en zo kwam ik terecht bij dit gerecht. Wat ik soms mis bij gerechten zonder vlees, kaas of boter, is dat het wat vlak kan smaken. Dus daarom heb ik dit gerecht met de hoisin, chili en een heerlijke dressing juist lekker goed op smaak gebracht. En eerlijk is eerlijk, ik miste daardoor echt niet de gebruikelijke, dierlijke ingrediënten. Ben je geïnspireerd om ook eens vaker veganistisch te koken? Probeer dan eens deze Libanese snijbonen stoofpot (Loubye Bzeit), of maak deze Vegan salade niçoise. Betty en haar kids zijn bijvoorbeeld weer helemaal fan van deze Pindacurry met zoete aardappel. Alledrie veganistische gerechten met heerlijke, krachtige smaken en bovenal ook lekker gezond!
Voor de dressing:
Indien je naturel tofu hebt, dan de volgende ingrediënten extra voor de marinade:
Eet smakelijk!
Liefs Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan Aziatische salade met tofu en zoete aardappel gaat maken.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…