In het najaar en winterseizoen ontbijten wij graag met een warm ontbijtje, zoals deze appeltaart havermoutpap! Een heerlijk vullend ontbijtje met warme stukjes appel, rozijnen en havermout, die eigenlijk best veel op een zompig appeltaartje lijkt!

Winterse appeltaart havermoutpap

Het zomerse weer van is momenteel ver te zoeken. Sochtends trek je alweer twee sokken over elkaar aan, zodra je uit bed komt. Dus het is tijd voor een winters ontbijtje:  een warm, dampend bord met havermout pap. Deze variant maar ik met stukjes appel, flink wat kaneel en rozijnen. Het doet ons thuis enorm denken aan een klassieke appeltaart qua smaken, daarom noemen we hem ook appeltaart havermoutpap. 

Havermoutpap tegen een middagdipje

Wat trouwens ook erg leuk is om te weten: wist je dat havermout je suiker spiegel reguleert? S’ochtends ontbijten met havermoutpap, zorgt ervoor dat je smiddags minder snel een ‘ dipje’  krijgt. Een een flinke snuf kaneel zet je hersenen flink aan het werk, en draagt ook nog eens bij aan een gezonde spijsvertering. Een hele goeie morgen dus! En als je fan bent van deze appeltaart havermoutpap, dan moet je ook eens deze havermout met appel uit de oven proberen! Check hier sowieso 10x havermoutpap recepten om van te smullen!


Print

Appeltaart Havermoutpap

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 40 gr havermout,
  • 200 ml (amandel) melk,
  • 50 ml water,
  • 1 appel,
  • 1 el rozijnen,
  • 1 tl kaneel,
  • optioneel: 1 tl (kokosbloesem) suiker.

Instructions

  1. Maak als eerste de appel schoon: schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
  2. Doe voor de appeltaart havermoutpap  alle ingrediënten bij elkaar in een kleine pan, en breng aan de kook. Draai het vuur naar middelmatige temperatuur en laat de havermoutpap minstens 10 minuten doorkoken. Zorg dat je regelmatig blijft roeren om aanbranden op de bodem van de pan te voorkomen.
  3. Giet de pap in een kommetje, breng op smaak met de kokosbloesemsuiker en geniet met volle teugen van je herfstochtend!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty


Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Hi robert,
      Dat dient slechts een theelepel te zijn! SOrry en het staat nu goed vermeld.
      Groeten, Betty

  • Kun je dit gerecht ook bijvoorbeeld in de ochtend maken voor werk en dan als lunch eten? Of is dit dan niet meer lekker?

    • Heb ik zeker ook wel eens gedaan hoor! Wel even goed af laten koelen voordat je de deksel er op doet en meeneemt.
      Maar wellicht vind je de overnight oats dan beter? die maak je savonds en laat je in de koeling staan. Kan de volgende dag zo in de handtas mee naar werk.

  • Goeiemorgen

    Hier ook op een zoektocht naar lekkere havermoutrecepten.
    Deze ziet er heerlijk uit, maar zou je deze savonds kunnen maken en sochtends wat opwarmen in de microgolf?

    Alvast bedankt
    Malinga

    • Jazeker! Je hoeft het niet eens s'avonds voor te bereiden dan. En het is per magnetron verschillend, maar over het algemeen maak je in 1 -3 minuten op vol vermogens havermoutpap.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago