Travel

Reisblog West USA – dag 16: PCH1, Google, Monterey, Carmel, Big Sur en San Simeon

Vandaag ondernemen wij een tweedaagse reis van San Francisco naar Los Angeles. Je kunt er uiteraard voor kiezen om deze route over de I101 snelweg te rijden. Maar de mooiste route naar beneden is toch wel via de PCH1: de Pacific Coast Highway! Zo kun je onder andere een bezoek brengen aan Google, Monterey, Carmel, Big Sur en het plaatsje San Simeon. Lees mee:

PCH1

De totale route over de PCH1 van San Francisco naar Los Angeles is 500 miles (800 KM), dus ik zou je adviseren om deze route in twee delen te rijden. Ten minste, als je nog iets van de omgeving wilt zien. De PCH1 (Pacific Coast Highway 1) loopt namelijk over de vele rotsen en cliffen die California rijk is. Helaas is het zicht op deze eerste dag heel slecht door laaghangende mist. Dat neemt niet weg dat wij tussendoor een glimps kunnen opvangen van de zee en dat dit gewoonweg een prachtige snelweg is langs bekende kustplaatsen.

Google Campus

Als eerste rijden wij deze morgen naar het plaatsje Mountain View, dat slechts een half uur onder San Francisco ligt. Dylan is een echte Android fan, dus dan kan een bezoekje aan de Google Campus ook niet uitblijven. Het stadje is een aaneenschakeling van bedrijventereinen en Google is zo gigantisch groot dat het ook verspreid ligt over meerdere straten. Als echte foodie kun je echter je hart ophalen bij het gebouw aan ‘ 1625 Charleston Road, Mountain View.  Bij Building 44 van Google vind je namelijk diverse leuke Android sculpturen in de voortuin in de vorm van een Oreo cookie, Kitkat, IJs, Cupcakes, Donut etc. Hoewel je het pand niet in mag, mag je hier in de tuin uiteraard foto’s maken met de sculpturen. Sterker nog, overal staan bordjes dat Google dit juist aanbeveelt! Lang leve de lol dus!

Monterey & Carmel

Na ons bezoek aan Google begeven wij ons naar de PCH1 en komen precies bij de stadjes Monterey en Carmel weer op de snelweg. Dit is ook een van de redenen dat je de PCH1 in meerdere dagen moet rijden, want je hebt hier langs de Californische kust genoeg stadjes om nog te bezoeken. Monterey is een echte haven stad met een Marina en Aquarium of the Bay en diverse vissers-pakhuizen en (vis)restuarants.

Carmel is daarentegen juist weer een schattig, artistiek stadje met veel kunst, oude Victoriaanse huizen en Pepple Beaches. Zoals bijvoorbeeld bovenstaande foto van Monastery Beach: een strand dat bestaat uit kleine steentjes. Gelukkig trok de mist hier alweer een beetje op en konden wij lekker genieten van het uitzicht op de Pacifische Oceaan.


Big Sur

Zodra je de PCH1 weer verder vervolgt, kom je langs de ‘ hoge’  kust van California. Rondom de plaats Big Sur kun je namelijk genieten van verstrekkende uitzichten over de Pacifische Oceaan. De cliffs zijn hier prachig, maar helaas ook weer gehuld in de mist. Wat mij trouwens wel opvalt, is dat het hier zo heerlijk naar Pine Trees, eucalyptus bomen en diverse salie planten ruikt. Een omgeving om lekker even die natuur op te snuiven dus. In Big Sur vind je tevens een restaurant van mijn lijstje: Restaurants met Spectaculair Uitzicht. En uiteraard heb ik hier gereserveerd voor de lunch.

Lunchen bij Sierra Mar

Bovenop een berg vind je hier namelijk het luxe Post Ranch Inn hotel. Een plek waar je heerlijk afgezonderd kunt zitten met uitzichten op de berg of juist de oceaan. Het is een afgezonderd terrein en je komt dus ook alleen binnen met een reservering. Na het parkeren van de auto dienen wij nog een aantal trappen de berg op te nemen, maar bevinden ons daarna in een uitbouw op de berg. In het  Sierra Mar restaurant heb je 180 graden uitzicht op de oceaan en men serveert hier heerlijk gerechten en wijnen. Dylan moet helaas nog een stuk rijden, dus ik zorg dat ik geniet voor twee!

In het begin keken wij de felle, spierwitte mist in en was ik haast geneigd mijn zonnebril in het restaurant op te zetten (iets wat in LA trouwens vrij normaal blijkt). Maar tegen het einde van de lunch trok de mist alweer op en dat heeft een aantal mooie kiekjes op het terras van Sierra Mar Restaurant opgeleverd. Deze plek is echt een aanrader: niet alleen voor het uitzicht, maar ook voor de heerlijke luxe gerechten.

San Simeon

Na de lunch rijden wij verder over de torenhoge en slingerende kustweg PCH1. Wij zetten de reis voort naar het stadje San Simeon, waar wij tevens blijven overnachten. Zo’n 10 km voor onze eindbestemming komen wij echter nog een strand vol met zeehonden tegen. Inmiddels gaat de zon al bijna onder, dus ik wil nog even de beestjes op de foto zetten. Maar zodra ik de autodeur opende kreeg ik al onmiddellijk spijt hiervan. Wat een lucht.. ! Het is duidelijk dat er in deze zeehonden kolonie niet een tandenborstel of mondwater te vinden is. Maar het is zo leuk om ze te zien luieren en knuffelen op het strand. Houd de bordjes ‘ Piedras Blancas‘  vlak voor San Simeon dus goed in de gaten om deze afslag niet te missen.

Dineren bij de Surfers Grill

San Simeon zelf is niet een hele grote plaats, maar een prima en betaalbare tussenstop aan de PCH 1. Aan weerszijden van de weg door San Simeon vind je diverse hotels/motels, en een paar restaurants. Wij blijven slapen in de Sea Breeze Inn in San Simeon. Dit motel is onlangs gerenoveerd, dus wij hadden een prettige en gloednieuwe kamer tot onze beschikking.

Er is echter geen restaurant dus gaan wij dineren bij de Sunset Grill aan de overkant van de straat. (Grenst aan Motel6). Dit is een rustige diner in ‘ Surfer’ style. Wij trappen af met een flinke portie gefrituurde uienringen, want die moet je minstens een keer gegeten hebben als je in de VS bent. Daarna besteld Dylan een hamburger en kan ik lekker genieten van een Sirloin Steak en gewokte groente. Geen culinaire hoogstandjes, maar wel goed eten voor een vriendelijke prijs. Aanrader dus.

Hierna is het slechts 100 meter naar ons hotel, dus kunnen wij na een hapje en drankje heerlijk voldaan in slaap vallen. Morgen deel 2 van onze reis over de PCH1. Weltrusten!

p.s. vandaag hebben wij 225 miles afgelegd (ca. 365 KM)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago