Ben je liefhebber van de Japanse keuken? Dan mag teriyaki saus niet ontbreken in de keuken. Deze zoet-zoute saus is heerlijk voor bij vlees, vis of vegetarische gerechten. En maak je af met een beetje sesamzaadjes er overheen gestrooid.
Je kunt Teriyaki saus gebruiken om vlees, vis of bijv. tofu te marineren. Maar je kunt hem ook gebruiken om tijdens het bakken je vlees, vis of vega ‘af te lakken’. Zo wordt jakitori bijvoorbeeld ook gemaakt. Doordat de teriyaki saus bij verhitting een beetje stroperig wordt, geeft het een gekarameliseerd en stroperig jasje aan je gerechten.
Maar deze overheerlijke Japanse saus serveer je natuurlijk bij de meest uiteenlopende gerechten uit de Japanse keuken of meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Teriyaki Tofu Spiesjes van de barbecue? Of maak er een heerlijke vegetarische portobello met ei en noodles van. Ook lekker: Taughetti met beef teriyaki! Weet je wat ook een lekkere saus is? Okonomiyaki! Ik maakte er een geweldige Japanse pannenkoek mee klaar!
Gebruik de teriyaki saus als marinade voor vis, vlees, of vega.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Foto’s via Shutterstock: Louno Morose , Louno Morose.
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij een (weekend) avondje borrelen, namelijk…
View Comments
vandaag hebben wij een mie-wol-schotel gemaakt met deze teriyaki saus..... groot succes. Nooit meer anders. Alleen hadden wij geen rijstwijn en daarvoor in de plaats medium dry Sherry gebruikt.
Dank voor dit recept!
Ontzettend lekkere Teriyaki saus!
Ik heb meerdere recepten geprobeerd, maar deze is tot nu toe de beste die ik heb geproefd.
Zeker aan te raden!
Wat ontzettend leuk om te horen! dank je wel!
Goedemorgen,
Ik wil deze saus bij de teppanyaki serveren. Welke sojasaus kan ik het best gebruiken, de groene of de rode kikkoman?
Groetjes Landa.
Hi Landa, je kunt ze beiden gebruiken hoor!
Volgens mij is de rode de 'normale' en de groene een variant met minder zout.
Net wat jij prettig vind dus.
groetjes, Betty