Ben je liefhebber van de Japanse keuken? Dan mag teriyaki saus niet ontbreken in de keuken. Deze zoet-zoute saus is heerlijk voor bij vlees, vis of vegetarische gerechten. En maak je af met een beetje sesamzaadjes er overheen gestrooid.
Je kunt Teriyaki saus gebruiken om vlees, vis of bijv. tofu te marineren. Maar je kunt hem ook gebruiken om tijdens het bakken je vlees, vis of vega ‘af te lakken’. Zo wordt jakitori bijvoorbeeld ook gemaakt. Doordat de teriyaki saus bij verhitting een beetje stroperig wordt, geeft het een gekarameliseerd en stroperig jasje aan je gerechten.
Maar deze overheerlijke Japanse saus serveer je natuurlijk bij de meest uiteenlopende gerechten uit de Japanse keuken of meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Teriyaki Tofu Spiesjes van de barbecue? Of maak er een heerlijke vegetarische portobello met ei en noodles van. Ook lekker: Taughetti met beef teriyaki! Weet je wat ook een lekkere saus is? Okonomiyaki! Ik maakte er een geweldige Japanse pannenkoek mee klaar!
Gebruik de teriyaki saus als marinade voor vis, vlees, of vega.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Foto’s via Shutterstock: Louno Morose , Louno Morose.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
vandaag hebben wij een mie-wol-schotel gemaakt met deze teriyaki saus..... groot succes. Nooit meer anders. Alleen hadden wij geen rijstwijn en daarvoor in de plaats medium dry Sherry gebruikt.
Dank voor dit recept!
Ontzettend lekkere Teriyaki saus!
Ik heb meerdere recepten geprobeerd, maar deze is tot nu toe de beste die ik heb geproefd.
Zeker aan te raden!
Wat ontzettend leuk om te horen! dank je wel!
Goedemorgen,
Ik wil deze saus bij de teppanyaki serveren. Welke sojasaus kan ik het best gebruiken, de groene of de rode kikkoman?
Groetjes Landa.
Hi Landa, je kunt ze beiden gebruiken hoor!
Volgens mij is de rode de 'normale' en de groene een variant met minder zout.
Net wat jij prettig vind dus.
groetjes, Betty