Door Vincent Nijhof – Onlangs was ik in Haarlem om te komen proeven van de nieuwe lentekaart van Restaurant Aangenaam. Een uitnodiging van een biologisch &Fairtrade restaurant in Haarlem slaan we natuurlijk niet af!

Het was in ieder geval een aangename kennismaking. En voor een goede lunch ben je bij Restaurant Aangenaam ook aan het juiste adres. Lees hier mijn review:

Je vindt Restaurant Aangenaam aan de rand van het stadscentrum van Haarlem. Maar het is prima te wandelen. Ook vanuit parkeergarage Kamp loop je heel eenvoudig naar dit pittoreske straatje.

Restaurant Aangenaam bestaat al sinds 2006, maar is sinds kort ook 7 dagen per week geopend voor ontbijt en lunch. Daarom zijn wij vandaag hier ter promotie van hun nieuwe lunchkaart.
Zelf probeer ik ook zoveel mogelijk biologisch en verantwoord te eten, dus was ook zeer geïnteresseerd in de denkwijze achter restaurant Aangenaam. Het gaat hier vooral om lekker biologisch en fairtrade eten, maar met een zo minimaal mogelijke impact op de wereld.

 

Aangenaam kennismaken

De sfeer bij Restaurant Aangenaam is heerlijk relaxed door heerlijke Latijns-Amerikaanse wereldmuziek op de achtergrond. En het interieur doet meteen denken aan spulletjes uit de Wereldwinkel. Later begreep ik dat de inrichting grotendeels Fairtrade producten zijn, tot en met zelfs de borden aan toe! In het midden van de eetkamer staat een tafel met mooie manden vol leesvoer over Fairtrade eten. De sfeer is rustig, huiselijk en goed.

Wij werden hartelijk ontvangen door Jelle, die ons bediende en als welkomstdrankje kregen we Bionade geschonken. Dit is een alcoholvrije Bio drank en we genoten van twee verschillende smaken (gember/sinaasappel en kruiden).  Wij keken nogmaals om ons heen en vroegen dan ook af hoe gezellig het hier in de avonduren zou zijn, want het voelt allemaal zo warm en vriendelijk aan.

Dit lunch je bij Restaurant Aangenaam in Haarlem

Een heerlijk broodje uit de oven met cheddar kaas, walnoten, rucola en rode ui chutney, deze combinatie was zoet en zacht van smaak.


Daarbij een soepje van tomaten, ui en geroosterde paprika en was lekker pittig en romig. Daarnaast zijn de biologische groenten kroketten een erevermelding waard: zo lekker en puur!

Daarnaast ook nog een salade met fenegriekkaas, zontomaten, pecannoten, spinazie en gember. De vinaigrette zorgde voor een lekkere frisse en luchtige accent.

Tot slot is het tijd voor biologisch koffie en thee (Monkey’s wedding) en uiteraard diverse taarten en cakes.


De brownie met pistache proefde naar pure 100% chocolade. Daar wordt Betty vast jaloers van. De citroen-amandelcake was te zoet (naar mijn smaak), maar wel met veel structuur en je proefde echt de nootjes. De carrotcake was de favoriet, met nootjes en heerlijk zacht en luchtig

Leuk om te weten

Daarnaast steunt het restaurant verschillende goede doelen en doneren 5% van hun winst aan een goed doel dat wisselt per kwartaal en dit keer was het Simavi. Dit gaf ons meteen al een warm gevoel bij binnenkomst.

Na deze heerlijke en eerlijke lunch bedanken wij Annabel en Jelle voor de gezellige en aangename middag.

Tuz!!! Groetjes, Vincent

  • Alles is biologisch en fairtrade.
  • De prijzen zijn net zo eerlijk als het eten zelf.
  • Laagdrempelige sfeer en vriendelijke, relaxte bediening.
  • Dichtbij centrum en parkeergarage Kamp op loopafstand.
  • Het restaurant doet zijn naam eer aan!
  • Serveert producten van De Vegetarische Slager.
  • Kom hier eten om het goede doel te steunen!

  • Meer een tip: Het personeel is echt bescheiden, misschien zelfs te bescheiden. Ga meer interactie aan met de buurt en mensen op straat om reclame te maken. Iedereen die voorbij komt moet weten wat voor goeds hier zit.

Review:    Prijs: €     Eten: 8.    Service: 7.5     Decor: 7.0    Totaal:  7.5

Restaurant Aangenaam
Kleine Houtstraat 105
2011 DK, Haarlem
Telefoon: 023- 5317 403
https://aangenaametenendrinken.nl

Voor deze review was ik uitgenodigd door Restaurant Aangenaam, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Vincent Nijhof

Fotograaf Reiziger Levensgenieter Foodblogger Creëert eigen werkelijkheid

View Comments

  • Voor verstandig eten en verantwoord snoepen ziet het er allemaal heerlijk uit. Vooral de kroket en de salade.
    Ik was mooi voor 2 kroketten gegaan.
    (De rucola zou bij mij echter stiekem onder de tafel in een boterhamzakje verdwijnen.)
    Taart en cake smaakt altijd goed. Verstandig, of niet.
    Jammer genoeg kom ik nooit in Haarlem.

Recent Posts

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

6 uur ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

1 dag ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

2 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

3 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago