Er gaat géén high tea voorbij zonder scones! En bij scones hoort traditioneel clotted cream en jam! Hoewel clotted cream de laatste jaren ook steeds vaker te vinden is in de supermarkt, is de eigengemaakte variant super eenvoudig en snel te maken.
Mascarpone is jullie wellicht bekend uit de Italiaanse keuken en dan met name voor tiramisu maken. Deze kaassoort vormt de basis voor clotted cream, want de Britten zijn er ook dol op. Deze romige kaas wordt smeuïg geklopt met ongezoete slagroom of crème fraîche. En dat vormt juist een goede tegenhanger voor de vaak zoete scones en jams die erbij geserveerd worden tijdens een High tea of Afternoon tea in Engeland.
Besmeer je vers gebakken scones met een flinke lik clotted cream en top af met vers fruit, lemon curd of huisgemaakte jam. Wedden dat je dubbel en dwars zit te genieten! Uiteraard kun je zelf aan de slag met traditionele Britse scones of ga voor deze rustieke lemonade scones met slechts 4 ingrediënten. Enjoy darlings.
Tijdens een High Tea mag de clotted cream natuurlijk nooit ontbreken. Deze luchtige kaasspread hoort nou eenmaal bij scones en jam.
Traditionele ‘ Thick’ Clotted Cream:
Voor ‘zachtere’ Clotted Cream:
Haal de ingrediënten altijd 30 minuten van tevoren uit de koelkast, zodat de kaas wat ‘zachter’ kan worden.
Voor de ‘zachtere’ Clotted Cream:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
View Comments
Wat doe je me aan :)
Jummmmy
Kun je clotted cream een kleurtje geven (roze)? Lijkt mij leuk voor een babyshower..
Jazeker, met een drupje (of twee) food colouring moet het al lukken. Voor roze cream kun je ook een paar druppels rode bieten sap of geprakte frambozen toevoegen.
Dus bij bijzondere gelegenheden eet ik altijd al clotted cream zonder dat te weten hahaha
Ik maak clotted cream bijvoorbeeld voor trifle's, en als ik echt een lekkere dot wil bij appeltaart.
Een vraagje... Voor zo'n 75 scones, hoeveel van deze clotted cream moet ik dan maken?
Hi Aaike,
ik zou er in ieder geval 2 potten van maken. Of misschien zelfs 3.
Enjoy in ieder geval!
Het was heerlijk, beide varianten.
Veel te veel gemaakt natuurlijk voor mijn high-tea'tje dus nu moet ik een extra lading scones gaan maken om het op te krijgen :) wat een straf
Wat een straf inderdaad! Smul er lekker van Claartje!
Mijn clotted Cream met mascarpone en creme fraiche wordt erg dun. Hoe kan dat en wat is de oplossing?
Hi Corianne,
het kan zijn dat je te lang gemixt hebt. Wellicht dat opstijven in de koelkast nog een beetje kan helpen.
Maar meng het de volgende keer 'net' aan. Mag met een mixer, maar kan ook met een vork hoor.
sinds ik het recept heb van zachtere’ Clotted Cream: maak ik het elk weekend.
mijn man vind deze lekkerder dan wanneer ik het in de winkel haal
dus elke vrijdag scones maken en uiteraard zelf gemaakte gelei heerlijk
hoelang moet de clotted cream in de koelkast?
Hi Anja,
na bereiding is de clotted cream meteen klaar voor gebruik. Het hoeft niet op te stijven in de koeling of iets dergelijks.
Je dient hem echter wel te bewaren in de koelkast (kan gerust een paar dagen)