Print

Zelf Clotted Cream maken recept

zelf clotted cream maken recept © bettyskitchen

5 from 1 reviews

Tijdens een High Tea mag de clotted cream natuurlijk nooit ontbreken. Deze luchtige kaasspread hoort nou eenmaal bij scones en jam.

Ingredients

Scale

Traditionele ‘ Thick’ Clotted Cream:

 

Voor ‘zachtere’ Clotted Cream:

 

 

Instructions

Haal de ingrediënten altijd 30 minuten van tevoren uit de koelkast, zodat de kaas wat ‘zachter’ kan worden.

  1. Klop de mascarpone en crème fraîche met behulp van een keukenmixer glad en smeuig.
  2. Schep uit de kom in een gesteriliseerde pot, sluit af met deksel en bewaar de clotted cream in de koelkast.

 

Voor de ‘zachtere’ Clotted Cream:

  1. Vervang de crème fraîche 1:1 door slagroom. Giet de slagroom in de mengkom van de keukenmixer en spatel deze stijf. Zodra hij wat dikker begint te worden voeg je het poeder suiker toe. clot_cream2-001
  2. Mix hier vervolgende de zachte mascarpone doorheen tot een glad mengel ontstaat.
  3. Schep uit de kom in een gesteriliseerde pot, sluit af met deksel en bewaar de clotted cream in de koelkast.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty