Deze kleurrijke, vegetarische wraps met muhammara, geroosterde paprika en granaatappelpitjes zijn een absolute aanrader voor je de Meatless Monday. Niet alleen lekker fris, maar ook heel gezond want ze zitten boordevol vitamientjes en antioxidanten voor dit najaar!
Dit gerecht was voor ons prima geschikt als hoofdgerecht, wij aten 2 wraps per persoon. Maar je kunt deze vegetarische wraps met muhammara, paprika en granaatappel ook als lunch bereiden. Afhankelijk van je trek voldoet 1 wrap per persoon dan ook. Naast dat de wraps heel lekker zijn, is een bijkomend voordeel dat je ze in mum van tijd op tafel zet. Ik serveerde ze laatst bij een lunch van 12 personen, en liep met deze hoeveelheid binnen 20 minuten de keuken uit om de borden op tafel te zetten. Ideaal!
Grappig feitje is dat ik door dit recept werd geïnspireerd toen ik eens goed de ingrediëntenlijst van een bakje muhammara in de supermarkt bekeek. Een deel van de ingrediënten in de vulling van de wraps is namelijk precies waar muhammara van wordt gemaakt: denk aan geroosterde paprika’s, walnoten en granaatappel pitjes. Een heerlijk, zoetfrisse combinatie die zijn oorsprong kent uit de Syrische keuken. In onderstaand recept heb ik gebruik gemaakt van een bakje kant-en-klare muhammara. Maar heb je tijd en zin, is het een absolute aanrader om zelf Betty’s recept voor muhammara dip te maken. Dat is natuurlijk nog lekkerder en wat je over hebt kun je gebruiken voor dit recept voor vegetarische samosa’s met papaja, muhammara en geitenkaas mee, een verrassend lekkere combinatie!
PrintDeze kleurrijke, vegetarische wraps met muhammara, geroosterde paprika en granaatappelpitjes zijn een absolute aanrader voor je de Meatless Monday. Niet alleen lekker fris, maar ook heel gezond want ze zitten boordevol vitamientjes en antioxidanten voor dit najaar!
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van deze wraps met muhammara, geroosterde paprika en granaatappelpitjes.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…