Als lunchrecept voor vandaag heb ik een witlofsalade gemaakt met verse vijgen en geitenkaas. Sinds de herfst is begonnen kon ik al niet wachten tot er weer verse vijgen beschikbaar waren. In deze salade heb ik de vijgen, naast hoofdingrediënt, ook gebruikt om een dressing van te maken.
Deze gezonde, frisse salade heb ik eigenlijk nog gemaakt met een kleine knipoog naar de zomer. In de zomer eet ik namelijk graag salades. En net zoals ik moeilijk afscheid kan nemen van de zomer, kan ik dat ook moeilijk van het eten van een goede salade. En deze witflofsalade met verse vijgen is een mooie combinatie tussen knapperige en frisse witlof en zoete vijgen! Yummmm! Ik serveer de salade op vers geroosterde ciabatta, maar deze kun je ook achterwege laten als je voor een low carb optie gaat. Of.. vervang door een glutevrije ciabatta als je glutenvrij eet.
Maar waarom zou een salade ook eigenlijk niet meer kunnen in de herfst? Juist deze witlofsalade met verse vijgen en geitenkaas past heel goed in de herfst, vooral in combinatie met de geroosterde walnoten en geitenkaas. Ik serveer de salade hier met een warme ciabatta uit de oven, te eten als lunch of licht diner. Maar wij hebben nog meer lekkere recepten met witlof op de site staan! Probeer deze herfst ook eens een keertje warme pasta met witlof en paddestoelen of maak eens deze witlof uit de oven met ham en kaas! Oeh la la! Check hier overigens nog veel meer lekkere recepten met witlof op een rijtje.
Als lunchrecept voor vandaag heb ik een witlofsalade gemaakt met verse vijgen en geitenkaas. Sinds de herfst is begonnen kon ik al niet wachten tot er weer verse vijgen beschikbaar waren. In deze salade heb ik de vijgen, naast hoofdingrediënt, ook gebruikt om een dressing van te maken.
Ingrediënten voor de salade:
Ingrediënten voor de vijgendressing:
Ingrediënten voor de ciabatta (laat achterwege bij Low Carb):
Eet smakelijk!
Groetjes, Nanda
Bewaartip: Je kunt de witlofsalade niet al te lang bewaren, de witlof wordt namelijk snel bruin. Je kunt de salade het best dezelfde dag of de dag erna eten.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…