Vandaag heb ik voor de Meatless Monday deze heerlijke vegetarische samosa’s met aardappel en kikkererwten op het menu staan. Samosas zijn gefrituurde Indiase deeghapjes, die heerlijk van smaak zijn. Ze zijn super makkelijk te maken als voorgerecht, licht diner, borrelhapje of zelfs voor de lunch en wij serveren er het liefst een homemade chutney bij!

Vegetarische samosa’s met chutney dip

Ik maakte deze vegetarische samosa’s met aardappels, tuinerwten en kikkererwten. Maar voor erbij wil ik je graag een goede dip aanraden. Wij hebben namelijk verschillende Indiase chutney recepten op de site staan, namelijk de bekende en allemans favoriet mango chutney. Maar je kunt ook een tikkeltje pittige Indiase tomaten chutney maken. Wil je het helemaal fris zuur en pittig maken dan is deze groene chutney met koriander en munt weer een aanrader! Heb je minder tijd en zin om zelf chutney’s te maken? Serveer er dan bijvoorbeeld een chillisausje naast of een mix van ketchup, een teentje knoflook en heel fijn gesneden rood pepertje. Een dip met een beetje pit past namelijk erg goed bij deze vegetarische samosa’s!

Ben je fan van de Indiase keuken? Neem dan zeker een kijkje bij deze 15x klassieke gerechten uit de Indiase keuken!

Nog meer gevulde deeghapjes of borrelhapjes

Nu zijn deze vegetarische samosa’s niet de enige deeghapjes die wij op de site hebben staan. Deze recepten wil je vast ook proberen:


Print

Recept: Vegetarische samosa’s met aardappels en kikkererwten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Vandaag heb ik voor de Meatless Monday deze heerlijke vegetarische samosa’s met aardappel en kikkererwten op het menu staan. Samosas zijn gefrituurde Indiase deeghapjes, die heerlijk van smaak zijn. Ze zijn super makkelijk te maken als voorgerecht, licht diner, borrelhapje of zelfs voor de lunch en wij serveren er het liefst een homemade chutney bij!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 20 stuks
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Indiase keuken

Ingredients

  • 150 gram kruimige aardappels
  • 10 vierkante bladen filodeeg
  • 50 gram tuinerwten (bv. uit de diepvries)
  • 125 gram kikkererwten
  • Een halve rode paprika
  • 1 witte ui
  • 2 el. gele currypasta
  • Peper en zout naar wens
  • Olijfolie

Benodigdheden:

  • Bakpapier

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Als je filodeeg uit de diepvries gebruikt, laat de bladeren dan ontdooien.
  2. Breng water aan de kook voor de aardappels. Schil de aardappels en snij ze in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Kook ze in zo’n 15 minuten gaar en giet ze af.
  3. Snij ondertussen de ui en paprika fijn. Verwarm een el. olijfolie in een koekenpan en bak daarin de ui op middelhoog vuur tot hij glazig wordt. Voeg de paprika toe en vervolgens ook de tuinerwten en kikkererwten. Bak de groenten zo’n 5 minuten mee.
  4. Pak een kom en meng daarin de aardappel, gebakken groenten en currypasta. Prak het geheel met een vork of stamper fijn en meng alles goed door elkaar. Proef en voeg naar smaak nog wat zout en/of peper toe.
  5. Snij de bladeren filodeeg nu in vieren, zodat je uit ieder blad 4 vierkantjes haalt. Voor iedere samosa gebruik je een twee plakjes filodeeg die je op elkaar legt.
  6. Schep nu 1 eetlepel van het curry-mengsel in het midden en vouw het filodeeg zo dat je een driehoekje vormt. Met een vork druk je stevig langs te randen. Doe wat olijfolie in een kommetje en bestrijk de buitenkant van de samosa’s hiermee. Vergeet niet de randen goed in te smeren. Herhaal dit met alle samosa’s.
  7. Leg ze vervolgens op een ovenrooster met bakpapier voor 15 minuten in het midden van de oven. Hou de samosa’s tijdens de oventijd goed in de gaten zodat ze niet verbranden.
  8. Serveer de vegetarische samosa’s op een grote schaal met een lekker pittige dip zoals onze Indiase chutney erbij.

Eet smakelijk! Liefs, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

6 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

1 week ago

Dadelcake met pecannoten en karamel

In veel Arabische landen groeien dadels aan de dadelbomen en ze zijn dan ook zeer…

2 weken ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

2 weken ago