Voor de koude Meatless Mondays bedacht ik dit heerlijke vegetarisch stoofpotje met kikkererwten, champignons, sjalotjes en wortel.
Je hebt de pan in een mum van tijd op het vuur staan en laat hem lekker op de achtergrond pruttelen. Een heerlijk winters stoofgerecht, waar heel het huis heerlijk naar gaat ruiken.
Wat is er lekkerder dan op een koude, regenachtige avond een stoofpotje op het vuur te zetten? Ik heb hier ook warme herinneringen aan van vroeger. Dat ik compleet natgeregend thuiskwam, het binnen lekker warm was en het hele huis ruikte naar stoofpot. In de herfst en winter is het dan ook een van m’n favoriete gerechten, zowel met als zonder vlees. Want met dit recept heb je weer een heerlijke vegetarische maaltijd op tafel staan.
Ik serveerde dit vegetarische stoofpotje met good old gekookte Hollandse aardappelen. Als je een ander bijgerecht lekkerder vindt kan dat natuurlijk ook, denk aan: zoete aardappel, couscous, (naan)brood of rijst.
Wil je ook eens een winters stoofpotje met vlees of vis proberen? Maak dan bijvoorbeeld dit Belgisch stoofvlees met bier en ontbijtkoek, een Mexicaans groentepotje en deze Marokkaanse stoofschotel met vis.
PrintEet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaartip: dit gerecht kun je prima nog een paar dagen in de koelkast bewaren of na goed afkoelen invriezen. Dan heb je lekker wat achter de hand voor een dag dat koken er even niet in zit. Doe dit alleen met het stoofpotje en niet met de aardappelen. Bereid deze vers als je het weer serveert.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…