Het is de Nationale WEEK ZONDER VLEES, dus deze week kunnen jullie lekkere vegetarische recepten verwachten. Wij zijn thuis helemaal weg van jackfruit als vleesvervanger en maakte er ook een vegan rendang met jackfruit en paarse atjar mee.
Onlangs vertelde ik jullie al over een leuke nieuwe vleesvervanger van dit moment, namelijk jackfruit! De blikken met jonge jackfruit van Fairtrade Original vind jackfruit je nu in de schappen bij de AH en vorige maand ging ik dan ook op Jackfruit Taste Tour met ze door Amsterdam. Een van de gerechten die ik proefde was Jackfruit Rendang en besloot om hier thuis ook mee aan de slag te gaan voor deze Meatless Monday.
Maar het blijft deze week niet alleen bij vegetarisch eten op de maandag. Dankzij het mooie initiatief van de Isabel Boerdam (de Hippe Vegetarier) hebben vorig jaar 32.0000 mensen zich hebben opgegeven om een week lang bewust vegetarisch te eten en dit jaar doen we dit uiteraard weer! Wanneer een volwassene deze week geen vlees eet, bespaar je zo’n: 770 gram dierenvlees, 130 liter water en 76 kilometer autorijden. Dus tijdens deze Week Zonder Vlees gaan we jullie helpen het nodige lekkers en vegetarische gerechten op het menu te zetten, zoals deze vegan rendang met jackfruit. Het kan zo dus lekker zijn om verantwoord bezig te zijn 🙂
Jackfruit is HOT! Wij maakten dan ook een vegan rendang met jackfruit en paarse atjar! Heerlijk als vegetarische of vegan maaltijd!
Voor de atjar:
Voor erbij:
Selamat Makan! (= eet smakelijk) Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan rendang met jackfruit wilt maken!
De Paasdagen komen er aan, en dan mag een lijstje van hartige Paasrecepten met eieren…
Heb jij af en toe een 'craving' naar pinda's? Of hou je gewoonweg van pure…
Jackfruit is zo lekker veelzijdig in de keuken! Deze romige gele curry met jackfruit is…
Je hebt er slechts 4 ingrediënten voor benodigd en ze bevatten lekker veel proteïne! Deze…
Vandaag heb ik een heerlijk vegetarisch gerecht, welk mij in gedachten al ontzettend lekker leek.…
Misschien koop je het wel eens kant-en-klaar voor op toastjes? Maar zelf tonijn salade maken…
View Comments
en de rode kool voor de atjar???????
Goede morgen. Ik nu is in de beschrijving wat je met de rode kool moet doen. Groetjes, wil
Hi Wil, inmiddels staat hij erbij!
Bedankt voor het doorgeven!
Super lekker en en goede structuur! Dit is een blijvertje!
Dat vind ik heel leuk om te horen! Groetjes, Betty
Hi, hoe voeg je de citroengras toe? Gekneusd en later weer verwijderen of klein gesneden?
Hi Thera,
gekneusd en later weer verwijderen!
Succes!
Goedemiddag
Is het mogelijk méér zoetzuur te maken en deze buiten de koelkast te bewaren?
M vr grt!