Vis Recepten

Tuna Melt – broodjes met tonijn en kaas

Het is vandaag vrijdag – visdag! Heb jij ooit wel eens warme broodjes met tonijn en kaas gegeten? Ze zijn verrukkelijk voor de lunch en in Amerika zijn deze Tuna Melt het alternatief voor tosti’s! Ik laat je zien hoe eenvoudig je deze klaar maakt!

Wat is een Tuna Melt Sandwich?

Ik zet zo’n 1-2 x per week een portie vis op het menu, maar maak er dan ook graag iets speciaals van! Deze Tuna Melt sandwiches zijn dan ook een heerlijk lunch gerecht met kaas en tonijn! In Amerika scoor je deze gerust in een van de vele deli’s en het is een heerlijke warme take away gerecht. Maar thuis zet je hem ook zo in elkaar. Je maakt allereerst een romige tonijnsalade met mayonaise en een pepertje voor de pit. Beleg hiermee een boterham of sandwich, leg er een plak kaas overheen en gril je broodje in de oven. De kaas smelt over je tonijn heen en de Tuna Melt sandwich is geboren! Dit gerecht is dus ook eenvoudig te bereiden in een panini grill of tosti apparaat. Onze Nanda maakte eerder een gezondere versie van dit gerecht en die is ook verrukkelijk!

Nog meer lekkere recepten met tonijn

Dit recept voor Tuna Melt is dan ook een van de redenen dat je bij mij steevast blikjes tonijnstukken in de voorraadkast zult vinden! Maar je maakt met tonijn nog veel meer lekkere recepten klaar hoor! Wat dacht je van deze Tuna Melt Nacho;s ovenschotel? Lekker met een dot guacamole erbij! Maar ook op de pizza doen tonijn en kaas het heel goed samen! Deze courgetti met tonijn is overigens een heerlijke zomerse low carb maaltijd. En voor de lekkere trek zijn deze tonijnkoekjes met ravigottesaus ook een aanrader! Mocht jij geen tonijn in je voorraadkast hebben staan, haast je dan nu gauw naar de winkel! 🙂


Print

Recept: Tuna Melt – broodjes met tonijn en kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb jij ooit wel eens warme broodjes met tonijn en kaas gegeten? Ze zijn verrukkelijk voor de lunch en in Amerika zijn deze Tuna Melt het alternatief voor tosti’s! Je kunt dit gerecht tevens vegan maken door de tonijn te vervangen door een vegan alternatief. Gebruik dan ook vegan mayonaise en vegan kaas.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 150180 gram tonijn, op water (blik)
  • halve rode ui
  • 0,5 – 1 rode peper *
  • 3 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 el citroensap
  • 1 tl mosterd
  • 2 Italiaanse bollen
  • 4 plakken (cheddar) kaas
  • 1 little gem

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Laat de tonijn uitlekken. Snipper ondertussen de rode ui zeer fijn. Verwijder eventueel de zaadlijsten van de peper en snijd vervolgens ook fijn. Meng in een kommetje de tonijn met de ui, peper, mayonaise, ketchup, citroensap en mosterd.
  3. Snijd de bollen doormidden en plaats op de bakplaat met de snijkant omhoog. Verdeel de tonijnsalade over de 4 helften. Leg op elke helft een plak kaas. Schuif de bakplaat in de oven en bak de tuna melt gedurende 6-8 minuten, of in ieder geval tot de kaas gesmolten is!
  4. Ondertussen pluk je de blaadjes van de little gem. Was deze en laat goed uitlekken. TIp: dep droog met een stuk keukenpapier). Hak de sla in stukken en verdeel deze over de twee onderste helften van de bollen. Klap nu direct de bovenste helften hierbovenop en zet eventueel vast met een prikker. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

TIP: * liever geen rode peper ivm de pit? Dan kun je ook rode 1 ‘snack paprika’ gebruiken in dit recept. 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze tuna melt broodjes met tonijn en kaas wilt gaan maken

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Caribisch Broodje met Kip en Mango

Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…

2 dagen ago

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

5 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

7 dagen ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

1 week ago

Bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus

Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…

1 week ago

Croissant Wafel met Pistache Creme

Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…

2 weken ago