Lunch recepten

Torentje van aubergine, tomaat en geitenkaas

Op zoek naar een lekker maar makkelijk voorgerechtje voor kerst? Deze torentjes van aubergine, tomaat en geitenkaas zijn een echte aanrader om die smaakpapillen te openen.

Soms puilt mijn groente lade uit met groente die opgemaakt moeten worden. Soms zoveel dat ik de restjes groente maar moet gaan verwerken tot hele nieuwe recepten, zoals dit torentje van aubergine, tomaat en geitenkaas. Heerlijk en vooral makkelijk te bereiden in de oven en tijdens het proeven ervan vonden wij hem thuis ook absoluut een voorgerecht voor de feestdagen.

Nog meer voorgerechten voor kerst

Je kunt hem natuurlijk vullen met jouw favoriete kaassoort, want mozzarella, brie of gewoon belegen kaas smaakt ook heerlijk in een torentje met aubergine en tomaat. Ook zo’n heerlijk voorgerecht voor kerst zijn deze kleine bladerdeegtaartjes met brie en noten. Maar een eendenborst salade is ook een liefhebber van velen! Check hier nog veel meer voorgerechten en amuses voor het kerstdiner op een rijtje!


Recept torentje van aubergine, tomaat en geitenkaas:

(Lunchgerecht voor 1 persoon / of voorgerecht voor 3 personen)

Ingredienten:

  • 1 kleine aubergine
  • 1 grote roma tomaat
  • 3 kleine, zachte, ronde, geitenkaasjes (+/- 100 gram)
  • ½ theelepel Provencaalse kruiden
  • peper & zout
  • olijfolie

Extra:

  • bakpapier
  • tapas prikkertjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 hete lucht). Bekleed de bakplaat met het bakpapier.
  2. Spoed de aubergine af onder de kraan, verwijder het groen en snijd in 9 ronde plakken van ca. 1 cm dik. Was de tomaat, verwijder het groen en snijd de tomaat in 6 plakken van 0.5 cm. De eventuele bolle ‘uiteinden’ snoep ik gewoon op. Snijd vervolgens alleen nog even de kleine geitenkaasjes doormidden. (Let op, dit is een priegelwerkjes, omdat de kaasjes zacht zijn).
  3. Nu ga je de torentjes stapelen: Let 1 plak aubergine onderop, hierop een stukje tomaat, geitenkaas en bestrooi met een beetje peper, zout en provenciale kruiden. Vervolgens weer een plak aubergine, tomaat, geitenkaas en dan NOG een plak aubergine. Steek een tapasprikker door de toren heen en besprenkel de torentjes met wat olijfolie. Breng weer op smaak met peper, zout en provenciale kruiden.
  4. Schuif de torentjes met aubergine in de oven en bak gedurende 15-20 minuten. De kaas zal wat uitlopen en de aubergine heeft nog een beetje een bite. Mocht je hier niet van houden, dan kun je ze dus wat langer in de oven laten staan. Serveer de torentjes eventueel met een kleine salade.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 53 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

1 dag ago

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

2 dagen ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

3 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

4 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

5 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago