Restaurants in Utrecht

WT Urban Cafe & Kitchen in Utrecht (de Watertoren)

Kijk hem zitten dan… De jarige job. Speciaal voor zijn verjaardag nam ik hem mee naar WT Urban Cafe & Kitchen in Utrecht. Ook wel bekend als het restaurant in de Watertoren.

Gelegen op 10 hoog, met uitzicht over heel Utrecht. En het eten is er ook nog eens fantastisch. Niet voor niets hebben wij 3 maanden moeten wachten voor wij hier terecht konden. Maar goed, zo’n goede ervaring moet ik wel even delen met jullie.

Gin Tonics in de WT

Wij waren een paar maanden geleden al eens bij de restaurant WT Urban Cafe & Kitchen, ook wel de watertoren,  geweest. Op de begane grond heb je namelijk een terras aan het water. En aan de bar binnen kun je heerlijke Gin-Tonics bestellen. Het is immers in een oude watertoren, dus verwacht hier een kleine maar fijne ruimte.  Neem vervolgens de lift op trap naar boven. Verdieping 1 t/m 8 behoren aan diverse bedrijven en ondernemingen. Maar op de bovenste 2 verdiepingen vind je WT Urban Cafe & Kitchen.

Het klapstuk is toch wel de 10e verdieping met rondom een glazen pui, welke een fantastisch uitzicht biedt over heel Utrecht. Ook hier zijn, ivm de grootte, zitplekken beperkt, dus wees er op bedacht om tijdig te reserveren. Want vol = immers vol. Daarnaast kun je vaak al eerder terecht op 9 hoog, met zicht op de open keuken. En her en der een klein raampje met een pittoreske view op de stad. Maar goed, dat kan altijd nog. Wel goed om te weten: Bij mooi weer, kunnen de gasten van 9 hoog hun diner op het terras op 10 hoog nuttigen.

Zonsondergang vanaf de Watertoren

En wat hangt hier boven toch een heerlijke sfeer. Zachte jazzy tunes uit de speaker en met heerlijke sfeerverlichting. Het dansensende spel van wolken en de ondergaande zon is natuurlijk tekenend voor de avond. De stoelen zitten heerlijk, het personeel is zeer professioneel en het eten is gewoonweg fantastisch. Evenals de wijnen of een van de speciaalbieren, die ze bij het WT Urban Cafe & Kitchen ook schenken.

Voorafgaand aan het diner kun je zelfs even naar buiten voor een aperitief, want rondom staan ook diverse tafels en stoelen.  Sta dan ook niet te kijken als er gasten van 9 hoog naar boven komen, om een glimps van die prachtige zonsondergang mee te krijgen.  Ja dit is een ervaring die je een keer meegemaakt moet hebben.

Dit eet je bij WT Urban Cafe & Kitchen:

Vooraf:

Uiteraard plaatsgenomen op het buitenterras met een glaasje bubbels. Hier werd een heerlijk broodje, roomboter en Italiaane ham bij geserveerd. Wij breken samen het brood, lessen ietwat van onze dorst en begeven ons vervolgens naar binnen.

1e gang:

is Hamachi (geelvin makreel) met komkommer, appel, groene alg en het friszure yuzu (een citrusvrucht). Hiermee is de toon van de avond meteen gezet.

Zelf ging ik voor een terrine van Livar schenkel (varkentje)  met dragon, zilverui, kapperappel, augurk en mosterdzaad.

2e gang:

Dylan kon het niet laten om de kreeftenbisque met avocado en haringkuit te proberen. En likte hierbij nog net niet het bord af.

Ik ging echter voor de burrata met tomaat, balsamico en gezouten citroen. Een burrata is een mozzarella ingespoten met room. Daardoor krijg je een zeer romige en zachte smaak.  Maar deze werd mooi aangevuld door de knapperige sla en gezouten citroen. Een aanrader!

3e gang:

Terwijl meneer genoot van een heerlijk stuk rund met gerookte peen, tuinbonen en een crumble van  zwarte olijf,

stortte ik mij op een stuk lamsvlees met courgette, artisjok en gremolata. Dat laatste is een kruidentopping van o.a. peterselie en citroen en serveert men traditioneel ook over Ossobuco Milanese.

4e gang:

Een kaasplankje met maar liefst 4 soorten kaas, perenmarmelade en een stukje bananenbrood. Bij deze gang werden (voor 1 en dezelfde prijs) maar liefst 2 soorten drankjes geschonken. Een perchesse (bier) en een zoete dessertwijn. Dit completeerde de kaasplank helemaal.

5e gang:

Voor de dessertgang bestelde Dylan een cakeje, aangevuld met smaken van kruidnagel ,bloedsinaasappel, mango, en geitenyoghurtijs.

Zelf ging ik voor fris-zure Kwarktaartjes met rabarber en smaken van vlierbloesem en appelbloesem.  En uiteraard sluiten wij dit feestelijke maal af met een (dubbele) espresso en nog wat warme madeleines. En dan is dit ultieme avondje genieten toch echt voorbij.

 

  • Een klein maar fijn restaurant, voelt best knus aan, maar wel op uitstekend niveau.
  • Je krijgt hier rustig de tijd van het personeel.Dus geniet lekker van een apperitief, doe een rondje buiten, en ga dan pas naar binnen eten.
  • Personeel is vriendelijk, professioneel en ook goed op de hoogte van de wijnen en spijzen.
  • Gemeleerd publiek: van verliefde stelletjes, tot gezinnen met oudere kinderen.
  • De gerechten worden haast opgediend als kleine kunstwerken. Prachtig servies ook.
  • Klein terras rondom, ideaal voor de zomer, maar deze kun je niet vooraf reserveren. Gasten van 9 hoog hebben hier wel een pre.

 

  • Het kan er soms een beetje rumoerig worden ivm de akoestiek.
  • Tijdig reserveren voor 10 hoog. (TIP: hou de facebookpagina van WT Urban Cafe & Kitchen in de gaten, voor eventueel een tafel die last-minute afgezegd wordt.)

Review:    Prijs: € €        Eten: 8.0      Service: 8.5       Decor: 9     Totaal:  8.5

WT Urban Cafe & Kitchen
(a.k.a. De Watertoren)
Heuveloord 25A
3523 CK, Utrecht
Telefoon: 030-303 1216
https://WTCafeKitchen.nl
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago