De Thaise rode curry is iedereen wellicht wel bekend. Maar ben je ook al bekend met de Maleisische Panang curry? Hierbij wordt mals gestoof vlees geserveerd in een dikke zoet-zoute curry gemaakt van o.a. pepers, pinda’s, kokos en limoen.
Dit is alweer het laatste recept van de Thaise maand op de blog. En wij sluiten af met een Panang curry met varkensvlees. Waar ik bij de meeste curry’s juist lekker veel groente toevoeg, draait het bij de Panang curry juist om het malse en gestoofde vlees. Varkensvlees is hierbij de grote favoriet en zo at ik hem ook tijdens mijn reis in Thailand. Deze dikke en romige curry is zoet en romig van smaak en eigenlijk niet te vergelijken met een standaard Thaiser rode curry recept. Wat tevens niet mag ontbreken is de makrut limoen – een soort dikke groene gerimpelde variant – maar bij gebrek aan deze ook te vervangen door limoenblad (Toko) en geraspte schil van een gewone limoen. Het is juist die limoen die dit volle gerecht in balans brengt.
De Maleisische Panang curry zeer zeker op de bekende Thaise rode curry, maar er zijn toch wezenlijke verschillen tussen de twee. Een standaard rode curry bevat veel meer pepers en is ook pittiger van smaak. Maar de panang curry is wat dikker en juist weer een beetje zoeter van smaak. Hij wordt veelal gemaakt door vermalen pinda’s (of pindakaas) en kokosmelk toe te voegen. En er worden meer specerijen meegebakken, met name de nootmuskaat is een vereiste.
Door het gebruik van lekker veel kokosmelk rem je niet alleen de pittigheid, maar zorg je ook meteen voor een zoete en romige structuur. Panang curry wordt over het algemeen gemaakt met vlees en dan gaan er uitzonderlijk enkel mini aubergine bessen of de witte baby aubergine in. Daarnaast wordt hij geserveerd met gekookte rijst. Wil je echter ook eens een vegetarische versie van dit recept proberen? Dan kan ik je dit recept voor Panang curry met tofu en noedels ook zeer zeker aanraden! Maar dit recept voor de Laotiaanse Laab Salade met kip en limoen is er ook eentje om van te smullen!
Dit is een romige Thaise / Maleisische Panang curry. Hierbij wordt mals gestoof varkensvlees geserveerd in een dikke zoete en romige curry gemaakt van o.a. pepers, pinda’s, kokos en limoen.De panang curry met gestoofd varkensvlees serveer je met (baby) aubergines en rijst.
Extra:
Eet smakelijk!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Thaise Panang curry met pindasaus wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…