Oh lieve mensen, wat een Mei maand heb ik weer achter de rug. Het was, zeg maar gerust, helemaal ‘mijn’ maand. Boordevol toffe events en ontmoetingen. Ik neem jullie gauw mee voor een kijkje in mijn foodbloggers bestaan.

Genieten in de tuin

De afgelopen maand heb ik tussendoor nog aardig wat mini-breaks in mijn achtertuin kunnen houden. Tussen het bloggen door, na werktijd, als ook maar even het zonnetje scheen zat ik buiten aan tafel om mijn koppie een beetje bij te kleuren. Een extra portie vitamine D. En zo nu en dan slingerden wij gewoon de BBQ aan, en stond vooral niet te lang in de keuken staan boven aan mijn lijstje. Dan krijg je van die smakelijk gerechten zoals Potato Dipperz uit de oven op het menu, zodat ik meer tijd overhoud voor in de zon. Doe mij maar nog zo’n maand!

Bevrijdings Festival

Lang Leve onze vrijheid! En dat hebben we geweten. Op 5 mei werd heel Nederland bekroond met een prachtige zomerse dag en werd er heerlijk genoten van de diverse bevrijdingsfestivals in ons land. Wij trokken er met onze familie op uit naar Park Transwijk in Utrecht, met optredens van oa. Jett Rebel, de DJ’s van Ekko en Juliette & The Licks! Heerlijk. Maar ik moet wel zeggen dat het geluid bij de mainstage echt crap was. Bij de kleine podia was het 100x beter. En het festival eten gaat ook keihard achteruit. Je betaalde ruim 4 euro voor een puntbakje friet van Pomms. Maar daar kreeg je dan geen servet of vorkje bij. En.. de mayonaise was ook nog eens aangelengd.  Je bent op zo’n festival onderhand meer geld kwijt als een dagje Efteling!

Fonteyn Festival

Van het ene festival duiken we zo in de andere. Bij Fonteyn Festival was alles dik in orde! Goede wijnen en lekkere (betaalbare) happen. Grootste pluspunt is toch wel dat er dit jaar veel meer zitplekken gecreëerd waren. Zodat je lekker in de schaduw van de bomen kon bijkletsen en doorhappen met je gezelschap. Niet normaal hoeveel wijn er hier op een avond doorheen is gegaan, maar ik ben blij dat iemand anders de tafel heeft afgeruimd. Scheelde mij weer een ‘walk-of-shame’ naar de glasbak.

Roberta van 24 Kitchen

Het is altijd leuk om af te spreken met mijn mede foodbloggers. Sommigen van hen zijn ook inmiddels vriendinnen van mij geworden. En afgelopen maand doken wij een dagje de keuken in met Robert Pagnier van 24 Kitchen. Superleuk om te doen met de meiden, en hoe leuk om Roberta in het echt ontmoet te hebben. Binnenkort gaan jullie hier meer over lezen!

Castello Blogevent

Ik kan iedereen het koken met blauwe kaas aanraden. Toen Castello een blogevent organiseerde met hun blauwe kazen, stond ik met 5 andere bloggers in de Kookerij Culinairy College voor een workshop en het bereiden van ons eigen lievelingsgerecht met blauwe kaas. Het winnende gerecht zou zelfs op de Taste of Amsterdam komen te staan! Helaas heb ik niet gewonnen, maar het leverde wel een onwijs leuke dag op met o.a. Chef Kok Robert Verweij. Uiteraard kun je hier nog veel meer lezen over het Castello Blogevent.

Gin Tonics onder de Dom

Blogvriendinnetjes Daina (Explore Utrecht) en Chantal (FeelGoodByFood) en ik hebben in ieder geval 2 dingen met elkaar gemeen. Wij houden van Utrecht en houden van Gin Tonics. Dus gingen wij een avondje zomerse cocktails proeven bij Restaurant Podium onder Dom. Zowieso is dit restaurant een aanrader als je van subliem eten houdt en niet voor niets is het op Iens bekroond tot beste Restaurant van Utrecht. En met de nieuwste Nederlandse merken die uit zijn gekomen, gaan we nog een spannende zomer tegemoet met cocktails.

Quooker Event Bij Robert

AFgelopen maand bracht ik tevens een bezoek aan Robert van Beckhoven. Deze Meester Patissier en Meester Boulanger is ons welbekend van o.a. Heel Holland Bakt. Voor een bloggersevenement van Quooker, kregen wij een rondleiding + workshop Bij Robèrt. Uiteraard heb ik de worstenbroodjes verorberd, meesterlijk brood geproefd en toegegeven aan mijn guilty pleasure: Chocolade. Leuk om te weten dat Robert hele fijne amandel en hazelnootpasta’s maakt en verkoopt in zijn winkel. Dat werd thuis vechten om het laatste beetje uit de pot. Hier kun je in ieder geval alles teruglezen over het Quooker Event.

Allerleukste Kookbloggers Vriendin

Het is altijd leuk als een andere website, tijdschrift of social media oproept tot het volgens van mijn blog. Echt superlief als mensen mij taggen en ergens vernoemen. Ik had onlangs een telefonisch interview met het tijdschrift vriendin over mijn favoriete recept van dit moment. Dus toen de Vriendin van afgelopen week op de deurmat viel met een opsomming van de 7 allerleukste kookbloggers, was ik dan ook door het dolle heen. Want het zijn ook nog eens niet de minste namen waar ik tussen sta. Echt super leuk en dat moest natuurlijk even gevierd worden!

Biertjes bij Maximus

Dus dat werd lekker biertjes proeven bij de Maximus Brouwerij in Leidsche Rijn (Utrecht). In de biertuin is het altijd goed vertoeven met en Pandora6 of Stout8 en als het buiten te hard begint te waaien ga je gewoon binnen in de brouwerij zitten. Een beetje kaas, worst en borrelnootjes erbij en Betty is weer helemaal blij!

Einde Mai Thai Maand

Afgelopen maand had ik een Thaise blogthema in het leven geroepen. En de afgelopen weken jullie dus volop voorzien van lekkere inspiratie die ik heb opgedaan tijdens onze Honeymoon in Thailand. En mocht je deze overheerlijke Thaise recepten willen teruglezen, neem dan een kijkje in mijn Thaise Keuken verzameling! Daar vind je ze namelijk allemaal weer terug.

Tot zo ver mijn MEI maand. Ik hoop dat jullie er ook een hele toffe maand van gemaakt hebben? Met de komst van juni, gaan we ons alweer klaar maken voor de aankomende zomer. De vakantie periodes gaan straks beginnen, dus er is nog een hoop te doen!

Ik ben wel benieuwd wat jullie vakantie bestemming van dit jaar gaat worden? Wie weet geeft het mij nog wat meer inspiratie voor lekkere recepten!

Groetjes, Betty

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago