Zijn hier nog meer liefhebbers van mosselen? Het is namelijk volop mosseltijd en ik maakte ze deze keer met een Aziatische twist! Deze Thaise mosselen met noodles lenen zich uitstekend voor een doordeweekse dag, want snel klaar en lekker voedzaam!

Mosselen op Thaise wijze maken

Afgelopen zomer at ik eindelijk voor de eerste keer een mosselpannetje en werd heel blij verrast! Dit vroeg natuurlijk om meer te experimenteren met mosselen dus Betty door weer even lekker de keuken in om hier mee aan de slag te gaan! Deze keer besloot ik om de mosselen op Thaise wijze te maken, dat houdt in dat ik ze gestoofd heb in rode curry met kokosmelk. Voor erbij maak je een lekkere portie noodles met wokgroenten klaar. Alleen nog even de mosselen erbij scheppen en natuurlijk dat overheerlijke curry stoofvocht uit de pan en je kunt op en top gaan genieten! Wederom was deze dame weer blij verrast door mosselen!

Zoek je nog een goede, ruime braadpan om deze Thaise mosselen in te bereiden? Neem dan een kijkje bij deze BK Bourgogne braadpannen!

Nog meer lekkere Thaise recepten

Ben je fan geworden van die overheerlijke Thaise smaakmakers in dit recept? Niet alleen maak ik er dus deze thaise mosselen met noodles mee. Maar je kunt genieten van een goede rode curry met biefstuk! Of ga voor een mildere variant van groene curry met kip! Deze Tom Kha kai soep met kip en kokos is ook een klassieker om van te smullen! En om de smaakpapillen weer een beetje te kalmeren na afloop, maak je natuurlijk het bekendste Thaise toetje van banaan in kokosmelk klaar! Check hier overigens een compleet Thais weekmenu om van te smullen!


Print

Thaise mosselen met noodles

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ik maakte deze keer een mosselpannetje met een Aziatische twist! Deze Thaise mosselen met noodles lenen zich uitstekend voor een doordeweekse dag, want snel klaar en lekker voedzaam! Met rode curry, kokosmelk en limoen is dit een recept om van te genieten en op te warmen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 min.
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerechten met vis
  • Method: Stoven, wokken
  • Cuisine: Thaise keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 180 gram (zilvervlies) rijst noedels
  • 2 kilo Mosselen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stengel citroengras, op 3 plekken gekeusd
  • 1 zakje Thaise rode curry pasta (70 gram)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 limoen
  • 2 bosui
  • 600 gr gesneden Thaise wokgroenten
  • verse koriander
  • (kokos) olie

Extra:

  • Braadpan of mosselpan
  • vergiet
  • klein kookpannetje
  • wok

Instructions

  1. Zet als eerste een pannetje water met snufje zout op. Kook hierin vast de rijst noedels volgens gebruiksaanwijzing. Deze zijn meestal met een paar minuten klaar. Spoel daarna goed koud af en laat uitlekken. Zet apart.
  2. Spoel de mosselen in een vergiet af met veel koud water en laat goed uitlekken. Pel ondertussen teven de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en snijd deze fijn.
  3. Verhit een beetje kokosolie in een ruime braadpan of mosselpan en fruit hierin de ui, knoflook, citroengras en ruim de helft van de currypasta. Na 2 minuten blus je het geheel af met 250 ml kokosmelk en de vissaus. Roer goed door, breng aan de kook en draai daarna het vuur naar middelmatig.
  4. Voeg de mosselen toe aan de pan en roer het geheel even goed door. Leg een klein bosje koriander bovenop en zet de deksel op de pan. Laat rustig stoven gedurende 10 minuten maar schep nog 1-2 keer door tussentijds.
  5. Verhit in een wok een eetlepel kokosolie. Wok hierin de wokgroente gaar gedurende een paar minuten op hoog vuur. Voeg de overige currypasta toe en bak mee gedurende 1 minuut. Blus af met de overgebleven kokosmelk. Schep hier tot slot de gekookte noodles doorheen en verwarm het geheel.
  6. Boen de limoen schoon. Rasp de schil en pers het sap uit. Haal de mosselen van het vuur en giet de limoensap en zeste over de mosselen. Hussel het geheel nog even goed om en serveer samen met de noodles.

Eet smakelijk!

Notes

Let op! Eenmaal aan tafel verwijder je kapotte of nog gesloten mosselen van je bord –  deze zijn niet eetbaar of bevatten ‘scherfjes’.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor Thaise mosselen met noodles wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago