Bakrecepten

Suikervrije energierepen met dadels en gojibessen

Ben je nog op zoek naar een lekker homemade tussendoortje zonder geraffineerde suikers? Deze suikervrije energierepen met dadels en gojibessen zitten boordevol vezels en geven je een lekkere powerboost!

Dylan is de afgelopen dagen druk bezig geweest met een verhuizing. Niet bij ons thuis, maar het kantoor waar hij werkt is verhuisd naar een nieuwe locatie. Dus hij en zijn collega’s zijn twee dagen bezig met sjouwen, slepen, aansluiten en inrichten. Ik dacht dat deze mannen wel wat extra energie konden gebruiken, dus ik heb gisterenavond heerlijke energierepen gemaakt. Deze repen zijn suikervrij! En na een nachtje uitharden in de koelkast, hebben zij vandaag wat lekkers én gezonds bij de koffie, en ik neem er uiteraard ook één mee als tussendoortje.

Nog meer recepten voor suikervrije tussendoortjes


Print

Recept: Suikervrije energierepen met dadels en gojibessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben je nog op zoek naar een lekker homemade tussendoortje zonder geraffineerde suikers? Deze suikervrije energierepen met dadels en gojibessen zitten boordevol vezels en geven je een lekkere powerboost!

Ingredients

Scale

Ingrediënten:

  • 100 gram gojibessen
  • 100 gram zonnebloempitten
  • 50 gram geraspte kokos
  • 150 gram walnoten
  • 150 gram hele amandelen
  • 50 gram chiazaad
  • 20 gram maanzaad
  • 350 gram (Medjool) dadels
  • 2 eetlepels kokosvet (+ extra voor invetten)
  • ½ theelepel zout

Extra:

  • vierkant bakblik 24 x 24 cm,
  • bakpapier
  • en een keukenmachine (foodprocessor).

Instructions

  1. Ontpit de dadels, en snijd het in stukken  (Je houd uiteindelijke dus minder dan 350 gram over, omdat je de dadel pitten uiteraard weggooit).
  2. Vet het bakblik in met wat kokosvet, en bekleed met een stuk bakpapier. Maal de gojibessen en zonnebloempitten fijn in de keukenmachine. Zet hierna apart.
  3. Maal hierna alle overige ingrediënten fijn in de machine.
  4. Voeg hierna de gojibessen en zonnebloempitten weer toe, en laat de machine daarna  1 minuut draaien. Er ontstaat een grof maar smeuïg mengsel.
  5. Schep dit in het bakblik en druk goed aan (met name in de hoekjes). Dek de schaal af met bakpapier (of huishoudfolie) en laat 2 uur opstijven in de koelkast.
  6. Na het uitharden kun je de plak in repen snijden, en verpak deze per stuk in bijvoorbeeld bakpapier. Het bakpapier zorgt er ook voor dat de repen lang vers blijven, en in de koeling blijven de repen mooi in vorm.

Eet smakelijk!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

    • Hi,
      de noten geven de reep juist een beetje structuur en crunch. Ik ben bang als je deze helemaal weglaat, dat je dan alleen een smeuïge substantie overhoudt. Mensen met een notenallergie zouden bijvoorbeeld quinoa kunnen gebruiken, in de plaats van noten? Ik heb geen idee hoe de smaak dan wordt, maar ik wil hierbinnenkort wel mee gaan expirimenteren. So stay tuned :-)

    • Ze zijn lekker he! Als ik hier een schaal op tafel zet dan zijn ze ook zo weg!

      groetjes,
      Betina

    • Hi Leo,

      ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat je dit ook kunt vervangen door andere gedroogd fruit dat smeuig wordt in de keukenmachine. Na het vermalen dient het namelijk een pasta te worden die de boel bij elkaar bind. Dus probeer het eens met gedroogde abrikozen of mango bijvoorbeeld.

      Succes!
      Groetjes, Betty

    • Hi Leo,

      ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar ik denk dat je dit ook kunt vervangen door andere gedroogd fruit dat smeuig wordt in de keukenmachine. Na het vermalen dient het namelijk een pasta te worden die de boel bij elkaar bind. Dus probeer het eens met gedroogde abrikozen of mango bijvoorbeeld.

      Succes!
      Groetjes, Betty

  • Hoi,

    Als je ze wil bewaren hoe kun je dat het beste doen? En hoelang kun je ze dan ongeveer bewaren?

    Groetjes
    Caroline

    • Hi Caro,

      zoals ik in het recept vermeld kun je deze het beste in het bakpakier laten zitten, en in de koelkast bewaren.
      Wij kunnen hier meestal dan een beetje mee doen, en aan het einde van de week zijn ze nog heerlijk.
      Ik weet niet of je ze langer kunt bewaren hoor.
      Groetjes, Betty

  • Hoi Caro en Betty,
    Je kunt de repen ook heel goed invriezen. Dan is het zeker handig om ze eerst in bakpapier te wikkelen zodat je ze er per stuk uit kunt halen!

  • Jum, erg lekker deze repen! Ze zijn hier unaniem verkozen tot reep van de maand.
    Veel dank namens de collega's van Dylan! :)

    Cheers,
    Mathijs

  • Aha, ik begrijp dat ik jullie volgende maand dus weer een nieuwe reep moet laten testen, om mijn nummer 1 positie te behouden :-)

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago