Voor iemand die jarig is met Halloween, ben ik toch wel ontzettend bang voor spinnen! Dus het maken van deze Spinnenweb taart, zorgde alleen al voor de nodige rillingen op mijn rug. En no worries, de spinnen op de taart zijn niet echt. Want als ik serieus zulke joekels zou tegenkomen, zou ik eerder keihard wegrennen, in plaats van er foto’s van staan maken!
Een echt Halloween feestje kan natuurlijk niet zonder krioelende spinnen, 1000-poten en nog meer ongedierte. Tijdens ons laatste Halloweenfeest zagen de gang en woonkamer er er ook eerder uit als de grot van Shelob (Lord of the Rings), met óveral spinnenrag en 200 plastic spinnetjes. De gasten hadden de schrik van hun leven. Maar toen ik laatst de zolder aan het opruimen was en de halloween dozen voorbij zag komen, begon het toch weer te kriebelen om lekkere recepten voor Halloween te bedenken. Dit jaar zou ik een echte Halloween Spinnenweb taart gaan maken.
Ik maak voor feestjes graag hoge laagjestaarten, omdat je hiermee vaak 14-20 personen kunt serveren. Het maken van zo’n taart gaat natuurlijk al degelijk wat tijd inzitten, dus dan wil je er ook zoveel mogelijk mensen mee van laten genieten. Voor deze spinnenweb taart, bakte ik 2 biscuitbeslag taarten, voorzag de binnenkant van bloedrode kersenjam en een heerlijke botercrème. De buitenkant van de spinnenweb taart bestaat uit rolfondant en gesmolten marshmallows. Vooral het aanbrengen van de marshmallows vond ik erg leuk om te doen. Oh ja en de spinnen plaatsen natuurlijk!
Wordt jij een ware zoetekauw tijdens Halloween? Maak dan bijvoorbeeld ook eens deze No-Bake Halloween Cheesecake met chocolade spinnenweb. Of laat de Freddy Kruger in jezelf los en maak deze Bloederige Halloween Cheesecake! Behalve heerlijke taart recepten kun je de zoete tafel ook aanvullen koekjes: Bak (met de kids) Monster Vingers en krokante vleermuizen koekjes. Succes gegarandeerd!
Een echt Halloween feest kan natuurlijk niet zonder feestelijke cake of taart. Deze spinnenweb taart is een gestapelde taart met biscuit beslag, bloedrode fruitvulling, romige botercreme, bekleed met fondant en marshmallow spinnenweb topping.
Voor het biscuitbeslag:
Voor de vulling:
Voor de buitenkant:
Extra:
(* Staande mixer kan ook, let op extra stap bij 2 )
Happy Halloween!
Groetjes, Betty
TIP: Stap 1 t/m 3 kun je gerust een dag van tevoren voorbereiden. Laat het biscuitdeeg volledig afkoelen, dek af met zilverfolie en bewaar gerust een nachtje op het aanrecht. Een reeds gedecoreerde taart dien je echter in de koelkast (max 3 dagen) te bewaren, ivm de botercrème.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…