Vegetarische Hoofdgerechten

Spaghetti met postelein pesto en kastanjechampignons

Voor de Meatless Monday van vandaag heb ik deze spaghetti met postelein pesto, prei en kastanjechampignons op het menu staan. Wat een heerlijke variatie is dit weer geworden op een traditionele pasta pesto met basilicum.

Postelein pesto maken

Je pakt met dit recept behoorlijk wat verstopte groenten mee! En zet in een handomdraai een eenvoudige en heerlijke vegetarische maaltijd op tafel. Jazeker, dit is weer een alternatief recept met postelein, onze vergeten groente! Onlangs maakte ik dit heerlijke recept van omelet met postelein en kastanjechampignons. Toen beloofde ik je al dat er nog een extra recept aankwam met de gezonde groente postelein. Spaghetti met postelein, gecombineerd met prei, pecan- en walnoten, Grana Padano en olijfolie werd een heerlijke pasta pesto maaltijd.

Nog meer recepten met pesto

Ik vind alternatieve recepten met pesto een feestje. Naast deze spaghetti met postelein pesto hebben we nog meer recepten met pesto voor je op de site staan. Je kunt er heerlijk bergen groenten in verstoppen en het is weer eens wat anders dan een klassieke basilicumpesto uit een potje. En probeer vooral ook eens deze pasta met paprika-courgettepesto of munt pesto met pistachenoten uit.


Print

Recept: Spaghetti met postelein pesto en kastanjechampignons

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor de Meatless Monday van vandaag heb ik deze spaghetti met postelein pesto, prei en kastanjechampignons op het menu staan. Wat een heerlijke variatie is dit weer geworden op een traditionele pasta pesto met basilicum.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 4 porties 1x
  • Category: Hoofdgerecht met groente
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 70 gram postelein (zonder wortels)
  • 1 prei
  • Bakje kastanjechampignons (250 gram)
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 75 gram Grana Padano-kaas
  • 35 gram walnoten en 35 gram pecannoten
  • 1 tl. gedroogde tijm
  • 150 ml. olijfolie (extra vierge)
  • Olijfolie (traditionele) om te bakken
  • Peper en zout naar smaak
  • Evt.: 2 tomaten en 1 bol mozzarella om ernaast te serveren

Benodigdheden:

  • Keukenmachine of staafmixer voor het maken van de pesto

Instructions

  1. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Snij de prei in dunne halve ringen en de knoflook heel fijn. Verwarm in een hapjespan de olijfolie (traditionele) en bak de prei en knoflook op middelhoog vuur. Zodra de prei licht begint te kleuren haal je de pan van het vuur.
  3. Verkruimel de walnoten en pecannoten en rooster deze tegelijkertijd in een droge koekenpan op laag vuur. Schud regelmatig zodat de noten niet aanbranden.
  4. Laat de prei en noten even afkoelen. Rasp ondertussen alvast de Grana Padano-kaas. Hou een beetje van de kaas apart. Snij ook alvast de kastanjechampignons in plakjes. Knip of snij de wortels van de postelein. De stengels van de postelein kun je gewoon eten, net als het blad.
  5. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons zo’n 5 minuten op middelhoog vuur.
  6. Pak een kom en voeg daarin de postelein, prei met knoflook, walnoten en pecannoten, olijfolie (extra vierge), tijm en geraspte Grana Padano samen. Vermaal het mengsel met de keukenmachine of staafmixer tot een egale pesto.
  7. Proef de pesto en voeg naar smaak zout en peper toe.
  8. Zodra de spaghetti klaar is giet je hem af en roer je de pesto erdoorheen.
  9. Serveer de spaghetti met postelein,  de kastanjechampignons en het laatste restje Grana Padano eroverheen gestrooid. Serveer er, als je dat lekker vindt, een tomaten-mozzarella-salade naast. Sprenkel wat olijfolie, tijm en balsamico-azijn over de salade.

TIP: Je kunt de spaghetti met postelein pesto nog prima een extra dag in de koelkast bewaren. Je kunt dit gerecht natuurlijk ook makkelijk meenemen naar je werk en opwarmen voor de lunch. 

Eet smakelijke!

Groetjes, Nanda

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago