Ik heb weer een nieuwe aanrader voor een avondje uit eten in Utrecht. Ga Mexicaans eten bij de vernieuwde Popocatepetl the Mexican, aan de Nobelstraat!

Niet alleen kun je hier terecht voor grote favorieten: burrito’s en enchilada’s. Maar tegenwoordig kun je er ook in een hele relaxte sfeer komen borrelen met cocktails en kleinere Mexicaanse bites. Het vernieuwde concept is zeker even proeven waard!

Popocatepetl nieuwe stijl

De Mexicaanse keuken is een van mijn favorieten en komt dan ook geregeld voorbij op deze blog. Maar er is in Nederland 1 keten van Mexicaanse restaurants waar je waarschijnlijk wel eens van gehoord hebt: Popocatepetl. Decennia’s lang zetten zij, in diverse grote steden, o.a. Buritto’s en Taco’s op de kaart. Maar de keten krijgt een nieuw jasje: Deze sfeervolle en gezellige stijl bevalt ons ‘Muy Bien‘ zoals ze in het Spaans zeggen.

Met een nieuw interieur: rustig cactus groen en terracotta (in plaats van schreeuwende kleuren), een cocktailbar waar je ook alcoholvrije cocktails kunt bestellen en Mexicaanse biertjes, én een vernieuwde menukaart met heerlijke, meer traditionele Mexicaanse gerechten. Of je nu komt voor een avondje borrelen met collega’s, lekker uit eten met vrienden of je trakteert paps en mams op een Mexicaans avondje uit,… het het hier allemaal. De nieuwe Popocatepetl The Mexican garant voor veel plezier en bovenal lekkere gerechten. Utrecht is momenteel het eerste filiaal waar deze nieuwe stijl wordt toegepast en dat met groot succes. Ik vermoed dat de overige filialen heel snel zullen gaan volgen.


Dit eet je bij Popocatepetl The Mexican:

 

Nacho’s & (Alcoholvrije) Cocktails.

Nacho’s uit de oven met pulled pork & rode ui pickle.

Vegetarische Quesadillas & Calamares in Tequila beslag.

Enchilada’s: gevulde tortilla’s met tomatensaus en kaas uit de oven.

Fajita’s: gebakken kip of biefstuk met chipotle en jalapeno. De soft taco’s vul je zelf hiermee.

Birria: een pikante lamsstoofschotel met een bakje gekruide rijst. Ook hier krijg je warme wraps bij geserveerd.

Churros met chocoladesaus & Mango-Passievrucht Cheesecake.

Tapuchala: rode vruchtencompote met kaneelijs


Review Popocatepetl The Mexican Utrecht

 

  • Heerlijke sfeer en de aardse tinten maken de sfeer wat rustiger en gezelliger. Het oude ‘studentikoze’ imago is in de verste verte te bekennen.
  • Kleine voorafjes/gerechtjes voor een paar euro. Ideaal voor de borrel, bestel gewoon verschillende gerechten en deel met de hele tafel.
  • De hoofdgerechten zijn een flinke portie! Aanraders zijn de fajita’s en Birria. Goed op smaak, zelf je taco’s vullen en bijgerechten die ook helemaal af zijn.
  • De cocktailbar complementeert een avondje borrelen. Of ga aan het Mexicaanse bier. Deze zwangere dame kon zelfs heerlijk genieten van alcoholvrije cocktails!
  • Personeel is uitermate vriendelijk, informeel en behulpzaam.
  • Goede prijs/kwaliteit verhouding.

  • Veel bolletjes ijs op het menu. Ik had hier gehoopt wat meer zoetwaren uit de Mexicaanse keuken aan te treffen, maar kwam niet verder als de churro’s. Maar goed, het is ook maar de vraag of je nog wel ruimte hebt voor een toetje na die flinke porties hoofdgerechten.
  • Betaald parkeren in deze buurt.
  • Het restaurant ligt iets verder weg uit het centrumgebied, maar er stoppen tal van bussen voor de deur. (Uitstappen bij Stadsschouwburg)

Cijfers:    Prijs: €       Eten: 7.5       Service: 7.0      Decor: 7.5     Totaal:  7.3

Popocatepetl The Mexican
Nobelstraat 163
3512 EM, Utrecht
T: 030- 231 5719
https://utrecht.popo.nl

Voor deze review was ik uitgenodigd door Popocatepetl, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago