Ola! Deze hele augustus maand staat de site in het teken van TAPAS!! Dus ook al blijf je deze zomer lekker thuis in ons kikkerlandje, je kunt wel heerlijk genieten van vakantiegerechten uit Spanje! Te beginnen met deze Spaanse tortilla met aardappel!
Deze zomer blijven wij lekker thuis dus kreeg ik het spontane idee om dat vakantie gevoel dan maar mijn eigen keuken te brengen. Dus speciaal voor de liefhebber is heel de maand augustus in het teken van de Tapas weken bij Betty’s Kitchen. En ik heb me toch een aantal smakelijke tapas gerechten voor jullie in petto! We trappen af met deze klassieker van een aardappel omelet, ook wel een Spaanse tortilla genoemd, want die staat bij menig tapas feestjes op tafel!
Je bakt deze ronde aardappel omelet in een koekenpan, keert hem om, bakt ook de bovenkant en snijd hem vervolgens in punten. De aardappels en eieren zijn lekker vullende en met smaakmakers zoals uien, knoflook en peterselie is dit een zeer smakelijk tapas hapje. De Spaanse tortilla vindt zijn oorsprong als boerengerecht, want de ingrediënten zijn relatief goedkoop. Maar inmiddels zijn er zoveel variaties mogelijk en kun je ook gerust luxere ingrediënten toevoegen.
Naast dit basisrecept voor Spaanse torilla met aardappel en ei maken, heeft onze Nanda nog eens twee variatie recepten bedacht. Zoals deze tortilla met geitenkaas en deze mini tortillas met champignons. Ook allebei zeer geschikt om te serveren als tapas. En wat dacht je van deze gebakken aardappels met pittige saus? Die zijn ook muy bien als tapas!!
Deze aardappel omelet met eieren, ui en knoflook is een klassieker uit de Spaanse keuken. Deze zogehete Spaanse tortilla snijd je in punten en serveer je als tapas of bijgerecht bij je andere Spaanse recepten. Hij is lekker vullend en heerlijk op smaak!
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Variatietip: Voeg wat extra reepjes rode paprika of kleine blokjes courgette toe aan de uien voor extra kleur en vulling. Stukjes chorizo of spaanse ham is ook lekker en uiteraard geraspte manchego kaas ook. Maak eens een keertje Spaanse tortilla met geitenkaas of mini tortillas met champignons.
Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…
Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…
Hoewel de zomer officieel nog moet beginnen zijn wij in april en mei verwend met…
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
View Comments
Heerlijk! Ik ga dit proberen te maken, bedankt!