Print

Recept: Spaanse tortilla met aardappel

tapas recept spaanse tortilla met aardappel en ei maken © bettyskitchen.nl

Deze aardappel omelet met eieren, ui en knoflook is een klassieker uit de Spaanse keuken. Deze zogehete Spaanse tortilla snijd je in punten en serveer je als tapas of bijgerecht bij je andere Spaanse recepten. Hij is lekker vullend en heerlijk op smaak!

Scale

Ingredients

Instructions

  1. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelschijfjes gedurende 8-10 minuten (check de verpakking). Je kunt ook normale kruimige aardappels gebruiken, kook deze dan wel even 10 minuten voor, laat afkoelen en snijd in plakjes. Schep daarna uit de pan en zet apart.
  2. Ondertussen pel en snipper je de ui, knoflook en snijd de bosui in ringen. Verwarm opnieuw olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui totdat deze glazig wordt. Voeg vervolgens de bosui en knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. Schep er tot slot de gebakken aardappels doorheen.
  3. Kluts de eieren in een kom, breng op smaak met zout, peper, fijngehakte peterselie en de slagroom. Giet dit op de aardappels en schud de pan lichtjes zodat het eimengsel ook de onderkant van de pan bereikt. Laat de aardappel omelet stollen op laag vuur gedurende 20 minuten. 
  4. Daarna snij je voorzichtig met een mesje langs de randen om hem los te maken en keer de Spaanse tortilla om. Gebruik hier eventueel een bord bij. Laat het nog 10 minuten zachtjes doorgaren en schuif daarna op een bord om in punten te kunnen snijden.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Variatietip: Voeg wat extra reepjes rode paprika of kleine blokjes courgette toe aan de uien voor extra kleur en vulling. Stukjes chorizo of spaanse ham is ook lekker en uiteraard geraspte manchego kaas ook. Maak eens een keertje Spaanse tortilla met geitenkaas of mini tortillas met champignons.

Keywords: tortilla, Spanje, aardappel, eieren, tapas