Afgelopen week ging een filmpje over Smoked Watermelon Ham viral op het internet. Deze vegan ham is dus letterlijk een gerookte watermeloen en deze barbecue lover stond dit weekend meteen in de achtertuin om het recept voor jullie te maken en te proeven.
De oorsprong van dit gerecht bevind zich bij Ducks Eatery in East Village New York. Deze Smoked Watermelon Ham kost daar maar liefst 75 USD op de kaart en wordt in 4-6 dagen bereid. Vandaar ook het prijskaartje. Maar bij gebrek aan een vliegticket is het voor mij helaas geen Smoked Watermelon Ham in New York, maar ga ik er zelf mee aan de slag in onze achtertuin. Jullie reacties hierop via social media waren vertederend en superleuk om dit avontuur met jullie te kunnen delen.
Ik vind het in ieder geval een hele mooie vegan optie voor gegrild vlees van de barbecue, dus bekeek het filmpje maar liefst 54x om het recept een beetje te herleiden en hier vervolgens zelf mee aan de slag te gaan. Zelf smoked watermelon Ham maken bestaat uit maar liefst 3 onderdelen: pekelen, roken en braden. In totaal waren wij er een dikke 2 dagen mee bezig en stink ik waarschijnlijk de komende 2 dagen nog naar barbecue rook. Maar he het resultaat is er naar! Ook al had ik geen ‘oakwood ash’ tot mijn beschikking, heb ik hier een mooie oplossing voor gevonden in de vorm van een dry rub.
Bijzonder! Een beetje vreemd, maar wel lekker, vind ik zelf. Moeilijk te omschrijven want je hebt nog nooit zoiets geproefd. Beloofd! Smoked Watermelon Ham is een combinatie van zoet, zout, smokey flavours en meer. Natuurlijk lijkt het niet op vlees, al heeft het wel een licht vlezige structuur. Maar het is ook echt geen watermeloen meer. Het is veel compacter geworden, en een ware explosie in je mond. Dus er zit maar een ding op: zelf maken en zelf oordelen. Dit is in ieder geval mijn recept en hoe ik denk dat deze Smoked Watermelon Ham in New York zou smaken :
Dit is een fantastisch DIY project voor een barbecue liefhebber! Smoked Watermelon Ham maken! Hierbij ga je watermeloen roosteren en grillen op de barbecue. Na Pekelen en marineren maak je hier een BBQ recept mee die iedereen op het verkeerde been gaat zetten!
Let op: Voor dit Smoked Watermelon Ham recept gebruik ik een watermeloen van ca. 3.5 kilo. Na het schillen hield ik 2.3 kilo vruchtvlees over.
Pekelwater:
Dry Rub:
Voor het bakken:
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je je aan dit project voor een ‘watermelon ham’ wilt gaan wagen!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
GE-WEL-DIG <3
Wow! Hier heb ik geen andere woorden voor, eigenlijk... wow! Ik had het filmpje ook al gezien. Dat jij er mee aan de slag bent gegaan, vind ik echt te gek. Het ziet ook net zo uit als de ham in New York. En ziet er zo samkelijk uit. Ik val in herhaling... WOW!
Hahaha lieve Nicole, dank je wel voor je reactie . :-)
Dit ziet er TOP uit zeg!
Dank je wel Jamie!
heerlijk! heb je misschien ook een tip of dit in de oven te bereiden is, ipv een rookkast/bbq
Ik heb ‘m nog niet geprobeerd, maar ik vroeg me af of er een reden is om met gewoon zout te pekelen. Als ik vlees voor de barbecue in de pekel zet, gebruik ik daar meestal nitrietzout voor
Ik ga het binnenkort maken, ik weet alleen niet zo goed welke wijn hier het beste bij past?
Wie heeft er een idee of suggestie?
Voor de tweede keer in de maak. Iedereen is flabbergasted! Echt heel leuk vega gerecht op de bbq.
Dit is super leuk om te horen! Geniet heerlijk van dit recept dus!