Ontbijt Recepten

Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten

Sinterklaas is alweer bijna in het land en de pepernoten en kruidnoten zijn inmiddels volop te vinden in de schappen. Voor de liefhebber heb ik dan ook een heerlijk simpel Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten en rood fruit. Dan kun je nu alvast een beetje in de stemming komen voor de feestdagen!

Sinterklaas ontbijt met havermout maken

Voor een goed begin van de dag, start ik het liefst met een kommetje havermoutpap maken. Zeker nu het buiten waterkoud is, is het heerlijk om een warm sinterklaas ontbijt met havermout te maken. Je staat natuurlijk vrij om voor de rest te variëren met fruitsoorten en eventueel een handje gezonde noten, lijnzaad of hennepzaad. Maar dit warme Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten en roodfruit is een gezond begin van een dag vol (vaak) zoete recepten voor Sinterklaas.

Nog meer havermoutpap recepten

Kun je geen genoegen krijgen van deze Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten? Uiteraard heb ik nog meer lekkere havermoutpap recepten voor jullie. Zoals bijvoorbeeld deze havermoutpap met pindakaas. Hier mag je gerust ook zelf nog een handje kruidnoten aan toevoegen hoor. Of ga voor een winterse Appeltaart-havermoutpap. En mix de havermout voor de verandering eens af met ‘suji’ , een pap gemaakt van griesmeel en gedroogd fruit. Dat wordt lekker genieten op de vroege ochtend! En ken je de TikTok en Instagram trend: baked oats maken al? Eet smakelijk!


Print

Recept: Sinterklaas havermoutpap met kruidnoten

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 Dat is echt een waardig Sinterklaas ontbijt met havermout! Daar gaat natuurlijk een goede dosis speculaaskruiden in en voor de liefhebbers zelfs een handje pepernoten. Deze Sinterklaas Havermoutpap met kruidnoten is er eentje waarmee je je al daags van tevoren kunt gaan verheugen op deze feestdag!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: sinterklaas
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 250 ml (amandel)melk
  • een klein handje kruidnoten
  • 3 eetlepels havermout
  • 1 eetlepel rozijnen
  • 1 eetlepel gojibessen (optioneel)
  • 1 theelepel speculaas-, koek- of pumpkin spice kruiden
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • theelepel amandel extract
  • handje rood fruit, bijvoorbeeld rode bessen
  • extra amandelen (optioneel)

Extra: klein pannetje.

Instructions

  1. Breng de melk met de kruidnoten, havermout, rozijnen en evt. gojibessen, speculaaskruiden en kaneel aan de kook in een pannetje. Zodra de melk kookt, zet je het vuur lager en laat gedurende 5-10 minuten doorkoken. Blijf goed doorroeren om aanbakken te voorkomen. Houd er rekening mee dat gebroken havermout minder tijd nodig heeft als stevigere havervlokken.
  2. In de laatste minuut voeg je het amandelextract toe en roer goed door.
  3. Schep het Sinterklaas onbijt in kommetjes. Ris de rode bessen van de takjes en strooi over de havermoutpap.
  4. Je kunt deze Sinterklaas Havermoutpap met kruidnoten serveren met bijv. extra amandelen of zelfs amandelschaafsel er overheen gestrooid. Serveer in ieder geval direct!

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je s’ochtends lekker dit recept voor Sinterklaas ontbijt met havermout en kruidnoten wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

7 uur ago

Loaded Nachos met Gehakt (uit de oven)

Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij een (weekend) avondje borrelen, namelijk…

3 dagen ago

Polenta met champignons en asperges

Soms zijn het de simpele dingen in het leven die het hem doen. Ik had…

4 dagen ago

Mango Matcha Iced Latte

Het is vandaag 2 Mei 'World Matcha Day'. Het felgroene drankje op basis van Matcha…

1 week ago

Seekh Kebab van Kip

Dit vleesgerecht vind zijn oorsprong in India. Seekh Kebab zijn gekruide gehaktstaven met typische smaakmakers…

1 week ago

Hemelse Tongetjes (Hurmašice)

Deze hemelse tongetjes zijn zachte doordrenkte koekjes uit mijn moederland. In het voormalige Joegoslavie worden…

1 week ago