Het is weer Meatless Monday en voor vandaag heb ik deze winterse salade met boerenkool, bataat, feta en granaatappelpitjes gemaakt. Voor het geval je niet weet wat bataat is, dat is een ander woord voor zoete aardappel en dat geeft een heerlijke vezelrijke vulling voor deze maaltijdsalade.

Vegetarische salade met boerenkool maken

Je kunt deze salade zowel vegetarisch als veganistisch bereiden. Je kunt namelijk tegenwoordig ook plantaardige alternatieven op bekende kaas zoals feta in de schappen vinden. Heb je die wel eens geproefd? Ik vind die vegan versie een heerlijk, smaakvol alternatief voor feta van schapen- en geitenmelk, ook als je niet veganistisch eet! Een ding is zeker, door de kikkererwten, zoete aardappel en groene bladgroenten is deze salade en vitaminebom met lekker veel vezels. Deze vegetarische salade met boerenkool is perfect voor in de wintermaanden en je buik zal je er dankbaar voor zijn.

Nog meer winterse maaltijdsalade recepten

Als je in de winter een maaltijdsalade wilt maken om lekker veel groenten binnen te krijgen, dan is mijn advies om hier minimaal 1 (lauw)warm ingredient aan toe te voegen. Want op koude dagen eten we graag meer warm voedsel dan koud geserveerd. Daarnaast moeten de salade’s in de winter natuurlijk wel goed vullend zijn, maar dat komt met dit recept ook wel goed. Deze vegetarische (of vegan) salade met boerenkool, bataat en feta is er dus uitermate geschikt voor maar check ook nog meer winterse maaltijdsalade recepten hier op de site. Zoals deze pompoen salade met bietjes en uienchutney of deze gort salade met brie en romanesco. Daarnaast is de geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel ook een aanrader!


Print

Recept: Salade boerenkool, bataat en feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Het is weer Meatless Monday en voor vandaag heb ik deze winterse salade met boerenkool, bataat, feta en granaatappelpitjes gemaakt. Voor het geval je niet weet wat bataat is, dat is een ander woord voor zoete aardappel en dat geeft een heerlijke vezelrijke vulling voor deze maaltijdsalade.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram boerenkool
  • 300 gram bataat
  • 200 gram kikkererwten (uit blik of stazak)
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tl. gedroogde peterselie
  • 150 gram (vegan) feta
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 30 gram pecannootjes (ongebrand, ongezouten)
  • 4 el. extra vierge olijfolie
  • 3 el. balsamico-azijn
  • Olie om te bakken
  • Peper en zout

Instructions

  1. Boen de schil van de bataten en snij in blokjes van max. 2 bij 2 cm. Schil de teentjes knoflook en pers ze alvast uit. Hak of breek de pecannootjes fijner. Verkruimel de feta.
  2. Verwarm de bakolie in een ruime hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes bataat en boerenkool toe. Schep goed om en bak voor ongeveer 10 minuten. Roer tussendoor door. Voeg vervolgens de kikkererwten, knoflook en pecannootjes toe en bak het geheel nog eens 5 minuten.
  3. Schep de granaatappelpitjes, feta en peterselie alvast in een ruime serveerkom. Na de baktijd voeg je ook de warme groenten toe. Giet de extra vierge olijfolie en balsamico-azijn erbij. Schep de salade goed door en proef. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegetarische (of zelfs vegan) Salade met boerenkool, bataat en feta wilt gaan maken.

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Cinnabons uit de slowcooker

Dit is het seizoen van de slowcooker en ik heb een heerlijk zoet recept om…

3 dagen ago

Erwtensoep (uit de slowcooker)

Er gaat geen winter voorbij, zonder dat er minstens een keer erwtensoep op tafel staat!…

4 dagen ago

Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa

De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…

6 dagen ago

Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel

Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…

7 dagen ago

Zelf pepernoten (kruidnoten) bakken

Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…

1 week ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

2 weken ago