Soep alleen voor in de winter? Zeker niet. Ik maakte deze romige bosuitjessoep met bloemkool, welke prima voor een voorjaars of zomerse lunch gemaakt kan worden! Het is ook een heerlijke soep met bosui voor een licht diner!

Variëren met bosuitjessoep

Deze romige soep vol groenten is ideaal voor een zomerse dag. Door het ‘warme’ eten, komt je lichaam ook meer op temperatuur, waardoor je het uiteindelijk minder warm zult hebben. Daarnaast zit deze bosuitjessoep vol met keuzemogelijkheden. Ik heb er crème fraîche in gebruikt zodat het een lekkere, romige maar toch ook wat frisse soep is. Maar je kunt bijvoorbeeld ook sojaroom gebruiken voor een vegan variant. Keuze 2: dit is een vegetarisch soepje, maar als je dat lekker vindt kun je ook uitgebakken spekreepjes erbij serveren. Datzelfde geldt voor een handje geraspte kaas eroverheen gestrooid. En keuze 3: ik serveerde er maisbroodjes met kaas bij, maar ook dat is natuurlijk inwisselbaar voor een ander soort broodje of misschien zelfs een heerlijke eiwit-wrap. It’s all up to you!

Nog meer soep recepten

Laat deze lichte bosuitjessoep met bloemkool een echte aanrader zijn dus. Maar heb je overigens deze soepjes vol groenten al eens geprobeerd? Deze zijn echt het uitproberen waard! Bijvoorbeeld Romige mungbonensoep, of ga voor deze Gepofte knoflooksoep met beluga linzen. In het voorjaar doen deze Groene aspergesoep met spinazie of de klassieke romige witte aspergesoep het ook fantastisch. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Genoeg gezonde soep-inspiratie hier op de blog!


Print

Recept: Bosuitjessoep met bloemkool

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Soep alleen voor in de winter? Zeker niet. Ik maakte deze romige bosuitjessoep met bloemkool, welke prima voor een voorjaars of zomerse lunch gemaakt kan worden! Het is ook een heerlijke soep met bosui voor een licht diner!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 30 minutes
  • Yield: 3 kommen
  • Category: Soep Recepten
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

  • 3 – 4 bosuitjes
  • ½ bloemkool
  • 1 witte ui
  • 2 el. amandelschaafsel
  • 125 ml. crème fraîche (of soyaroom voor vegan)
  • 1 liter water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 tl. bieslook (verse of gedroogde)
  • 1 tl. nootmuskaat
  • peper en zout
  • Olijfolie om te bakken

Voor erbij (optioneel): 

  • afbakbroodjes

Benodigdheden:

  • Staafmixer of keukenmachine

Instructions

  1. Als je broodjes serveert bij de bosuitjessoep bereid deze dan volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Versnipper de witte ui, snij de bosuitjes in dunne ringen. Was de bloemkool en snij deze in kleine roosjes.
  3. Verwarm een eetlepel olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Bak de witte ui totdat deze glazig wordt en voeg dan de bosuitjes toe. Bak deze zo’n 5 minuten mee.
  4. Voeg de bloemkool toe aan de pan, samen met het water en de bouillonblokjes. Breng de soep aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken.
  5. Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel op laag vuur. Schud regelmatig zodat de amandel niet aanbrandt.
  6. Prik na de 10 minuten even in de bloemkool om te controleren of hij gaar is. Als dat zo is, mix de soep dan met de staafmixer of in de keukenmachine tot een egaal geheel.
  7. Zet de soep op laag vuur en roer de nootmuskaat en crème fraîche of sojamelk erdoorheen. Verwarm dit even mee, maar breng de soep niet weer aan de kook.
  8. Proef de soep en voeg naar smaak nog zout en peper toe. Serveer de bosuitjessoep met het broodje ernaast geserveerd en bestrooi met de bieslook.

Eet smakelijk!

Notes

Bewaartip: Laat de soep op het aanrecht afkoelen en bewaar daarna in een afgesloten bakje in de koelkast (max 3 dagen).

Eet smakelijk

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze heerlijke voorjaars bosuitjessoep met bloemkool wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

Recent Posts

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

4 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

5 dagen ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

7 dagen ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

1 week ago

Dadelcake met pecannoten en karamel

In veel Arabische landen groeien dadels aan de dadelbomen en ze zijn dan ook zeer…

2 weken ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

2 weken ago