Een kroket is een typisch Hollandse snack uit de frituur! En hoewel je kroketten werkelijk elke vulling naar wens kunt meegeven, zijn wij vooral dol op de variant met rundvlees! Dus ik geef je bij deze het recept om zelf rundvlees kroketten te maken!
Onze gefrituurde snacks zoals rundvlees kroketten en bitterballen zijn een beetje Hollandse trots! De gloeiendhete Hollandse snacks uit de frituur staan garant voor heerlijke happen en het liefst waar je je tong een beetje bij verbrand. De vulling van rundvlees kroketten bestaat uit een romige en dikke ragout van rundvlees bouillon die wordt samengebonden door een roux van bloem en roomboter. Het zachte vlees uit de bouillon voeg je daarna ook toe aan de vulling. De eenmaal afgekoelde vulling vorm je met de hand tot staven en worden daarna door paneermeel gerold en gefrituurd.
Wist je dat rundvlees kroketten uit het zuiden van ons land juist het zachtgekookte ‘draadjesvlees’ bevatten? Daarentegen staat het noorden van ons land – en met name Amsterdam – er dan weer bekend om ‘blokjes’ vlees in hun kroketten te gebruiken.
Hoewel we de rundvlees kroket als echt iets typisch Hollands zien, vinden ze echter al hun oorsprong in het Frankrijk van koning Lodewijk XIV (rond 1700). Daar worden ze al eeuwen ‘croquets‘ genoemd. Maar ook in Zuid-Europa kom je ‘croquetas‘ dikwijls tegen op de tapas plank, zoals bijvoorbeeld deze croquetas de jambon uit Spanje. Voor de liefhebbers plaats ik binnenkort ook het recept voor deze Thaise curry kroketten met kip. Naast zelf kip of rundvlees kroketten maken heb ik nog meer lekkere gefrituurde hapjes voor jullie op de site staan. Wat dacht je van deze Chinese Sticky& Sweet bao buns met gefrituurde kip? Hou je meer van pittig? Dan is deze Korean Fried Chicken met kimchi – van The Streetfood Club – echt iets voor jou! Enjoy!
Voor het vlees en de bouillon
Voor de rest van de vulling:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Hollandse snack uit de frituur. Zelf rundvlees kroketten maken is niet moeilijk!
Deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly is een overheerlijke winterse maaltijd. Met frisse stukjes appel…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Op deze Meatless Monday maakte ik loempia's gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk…
Als er een gerecht is dat wij allemaal wel kennen van de 'afhaalchinees' dan is…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…